Κύπρος

Ευρωεκλογές 2019: Πρώτο κόμμα ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πρώτο κόμμα θα είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), στη Κύπρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες στο ΡΙΚ , για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

Ο ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 18,5% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με ποσοστό 14%. Το ΔΗΚΟ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 9%. Ακολουθούν το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με 4% και ακριβώς το ίδιο ποσοστό λαμβάνει το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου). Ο συνασπισμός Κινήματος Οικολόγων-Συμμαχίας Πολιτών εξασφαλίζει ποσοστό 3%. και η Δημοκρατική Παράταξη Πρώτη 1%. Ποσοστό 0,5% εξασφαλίζει ο τουρκοκυπριακός συνδυασμός Γιασεμί του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ, ενώ 0,5% εξασφαλίζει και το Κόμμα για τα Ζώα. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 16%, ενώ η αποχή φτάνει στο 15,5%.

Το 7% των ερωτηθέντων επέλεξαν να μην απαντήσουν τι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, ενώ τα λευκά/άκυρα ανέρχονται στο 1%. Πρόθεση συμμετοχής στις εκλογές εξέφρασε το 63% των ερωτηθέντων, το οποίο απάντησε πως μάλλον ή σίγουρα θα ψηφίσει, ενώ το 42% απάντησε πως ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές. Με βάση τη δημοσκόπηση ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ εξασφαλίζουν δύο έδρες, και μία έδρα το ΔΗΚΟ. Μάχη για την 6η έδρα θα δώσουν η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ.

Η δημοσκόπηση ανέδειξε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με τις απόψεις των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, ποσοστό 58% θεωρεί πως τα πράγματα στην Κύπρο οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση, το 38% αισθάνεται απογοήτευση, 24% ανησυχία ή/και άγχος και το 12% οργή ή/και αγανάκτηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...