Εθνικά θέματα

Ετοιμάζουν κίνηση - «βόμβα» με μειονοτικό κόμμα στις ευρωεκλογές

Μειονοτικό κόμμα, με έδρα την Κομοτηνή κατεβαίνει στις ευρωεκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Τα στελέχη του αυτοπροσδιορίζονται σαν «τουρκική μειονότητα» και ρίχνουν δίχτυα στους φανατικούς φιλοσκοπιανούς και τους θύλακες των Τσάμηδων στην Ελλάδα.

O έκπτωτος Παπα- τσαρκνιάς, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί φωνάζει ότι είναι «Μακεδόνας», να «φλερτάρει» με τους μουφτήδες σε εκδήλωση του μειονοτικού κόμματος της Κομοτηνής. Και δεν αρνείται ότι συζητούν.

«Συμμετείχα πριν από δύο χρόνια σε ένα συνέδριο που είχε κάνει η μεγάλη ευρωπαϊκή κίνηση για τις μειονότητες. Όπως εμείς είμαστε εθνική μακεδονική μειονότητα, έτσι κι αυτοί θέλουν να αποκαλούνται Τούρκοι. Για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού έτσι αισθάνονται , είναι αυτοπροσδιορισμός, να τους λέμε Τούρκους….. Δε θα ήταν κακό να υπάρχει μία σύμπραξη για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Όταν η ίδια η Ελλάδα αρνείται, εγώ δεν το βρίσκω κακό» δηλώνει ο Παπα-Τσαρκνιάς.

Όπως δηλώνει ο Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθήνας οι μουσουλμάνοι της Θράκης που συμμετέχουν στις διεργασίες αυτές είναι το «τουρκόψυχο τμήμα της μειονότητας» και «το μακρύ χέρι της Άγκυρας στην περιοχή», οι οποίοι έχουν μια συγκρουσιακή στάση. «Προέρχονται από το βαθύ κράτος της Τουρκίας που επιδεικνύει τη δύναμη του» επισημαίνει ο κ. Συρίγος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 11 υποψηφίους που έχουν ανακοινωθεί, μόνο ο ένας έχει τελειώσει ελληνικό Πανεπιστήμιο. Οι άλλοι 10 έχουν σπουδάσει όλοι στην Τουρκία!

«Αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Τούρκοι» δηλώνει ο Χουσεΐν Μπαλτατζή, γιατρός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

«Κάποιοι επιχειρούν να χειραγωγήσουν πολιτικά τη μειονότητα και βάζουν διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος» δηλώνει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star o υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νομό Ροδόπης και επίκουρος καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ