Κόσμος

Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ - Καταδρομική επιχείρηση από Βρετανούς αστυνομικούς - Bίντεο-σοκ


Αστυνομικοί της βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας μπήκαν στην πρεσβεία του Εκουαδόρ (Ισημερινός) και συνέλαβαν τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ και τον μετέφεραν σε αστυνομικό τμήμα.

Φαίνεται πως το δράμα εφτά και πλέον ετών έφτασε στο τέλος του και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το δράμα ξεκίνησε από τη στιγμή που δόθηκαν στη δημοσιότητα άκρως απόρρητα έγγραφα, ιδίως αμερικανικών κυβερνητικών οργανισμών, αλλά όχι μόνο, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση…

Το είδος της διπλωματικής συνεννόησης που έχει υπάρξει αναμένεται να φανεί προσεχώς… Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση έχει πλούσιο παρασκήνιο…
https://twitter.com/RTUKnews/status/1116276959531667457?ref_src=twsrc%5Etfw

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι έλαβε από τις βρετανικές αρχές την διαβεβαίωση ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα εκδοθεί προς χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή.

Ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν τι θα ακολουθήσει.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι Αυστραλός ακτιβιστής που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα είναι ένας από τους ιδρυτές της ιστοσελίδας WikiLeaks.

Το WikiLeaks σε απάντηση της σύλληψης ανέβασε στο Twitter

https://twitter.com/wikileaks/status/1116283186860953600

"Αυτός ο άνθρωπος είναι γιος, πατέρας, αδερφός. Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία δημοσιογραφίας. Προτείνεται συνεχώς για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης κάθε χρόνο από το 2010. Μεγάλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της CIA, κάνουν τεράστιες προσπάθειες να τον κατασπαράξουν, να τον αποανθρωποποιήσουν και να τον φυλακίσουν. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ