Κοινωνία

Εισαγγελείς κατά πολιτικών για Novartis: Κάνουν κατάχρηση εξουσίας όσοι μας χαρακτηρίζουν επίορκους

Οι πολιτικοί οι οποίοι χαρακτηρίζουν επίορκους τους εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis διαπράττουν το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι με «αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που προσβλητικά στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή με τη νόμιμη διαδικασία και προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων τη σχετική δικογραφία που αφορά την υπόθεση Novartis, χαρακτηρίζοντάς τους επίορκους, διαπράττοντες το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας».

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει για άλλη μια φορά ότι «οι Έλληνες εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία».

Επισημαίνει ακόμη η Ένωση ότι ως μοναδικό γνώμονα, οι εισαγγελείς έχουν «των εκάστοτε χειρισμών τους επί εκκρεμών υποθέσεων» δηλαδή τη «συλλογή και αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων προς το σκοπό της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και ουχί η εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ως ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τους καταλογίζεται».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης