Αθλητισμός

Εγραψαν ιστορία: Τα πιο γρήγορα γκολ όλων τον εποχών (βίντεο)

Ο αγώνας Γουότφορντ – Σαουθάμπτον (1-1), το βράδυ της Τρίτης (23/4), θα ξεχνιόνταν πολύ γρήγορα, αν δεν σημειώνονταν σε αυτό, το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Premier League.

Παρ’ ότι οι γηπεδούχοι έκαναν την σέντρα, ο Ιρλανδός επιθετικός των «Αγίων», Σέιν Λονγκ, χρειάστηκε μόλις εφτά δευτερόλεπτα για να κλέψει την μπάλα από τον Κρεγκ Κάθκαρτ και να πλασάρει εύστοχα τον Μπεν Φόστερ.

Με το τέρμα αυτό, ο Λονγκ έσπασε το ρεκόρ του Λέντλεϊ Κινγκ της Τότεναμ, ο οποίος το 2000 είχε σκοράρει εις βάρος της Μπράντφορντ, ύστερα από 9.84 δευτερόλεπτα.

https://youtu.be/EqmhsAFFA1Y

Συν τοις άλλοις, ο άσος της Σαουθάμπτον ισοφάρισε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της ισπανικής La Liga, το οποίο σημείωσε, επίσης στα εφτά δευτερόλεπτα, ο Χοσέμπα Γιορέντε της Βαγιαδολίδ κόντρα στην Εσπανιόλ, το 2008.

https://youtu.be/WefjbeBmyNc

Αυτά τα δύο είναι τα πιο γρήγορα γκολ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία). Στην Serie A, ο Πάολο Πότσι της Πιατσέντσα σκόραρε ύστερα από οκτώ δευτερόλεπτα, σε αγώνα με την Φιορεντίνα το 2001.

https://youtu.be/XENV1v-sH4I

Στην γερμανική Bundesliga, δύο παίκτες μοιράζονται το ρεκόρ (εννέα δευτερόλεπτα): Ο Καρίμ Μπελαραμπί της Μπάγερ Λεβερκούζεν εις βάρος της Μπορούσια Ντόρτμουντ (2014) και ο Κέβιν Φόλαντ της Χόφενχαϊμ, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (2015).

https://youtu.be/pXGPD8zUoEU

https://youtu.be/wh7PzSBrNr4

Στην γαλλική Ligue 1, τέλος, το ρεκόρ ανήκει, με έντεκα δευτερόλεπτα, στον Ντενίλσον, σε αγώνα της Μπορντό με τη Νις, το 2006. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Βραζιλιάνος «ζογκλέρ» πέρασε και από τα μέρη μας, αγωνιζόμενος στην Καβάλα, επί εποχής Μάκη Ψωμιάδη.

https://youtu.be/wj0LEoViKL8

Ελλάδα και EURO

Στην ελληνική Superleague, το ρεκόρ έχει, με εννέα δευτερόλεπτα, ο Βραζιλιάνος Ροζέριο Νασιμέντο Μπέλεμ, σε αγώνα του Αρη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Απρίλιο του 2007 (από το 2:10 του βίντεο).

https://youtu.be/JtBCutE0pYw

Η Ελλάδα, άθελά της, εμπλέκεται σε ένα… διεθνές ιστορικό γκολ - αστραπή: Αυτό που σημείωσε ο Ρώσος Ντιμίτρι Κιριτσένκο, τον Ιούνιο του 2004, στα 67 δευτερόλεπτα του αγώνα με την εθνική μας ομάδα. Η Ελλάδα έχασε με 2-1 εκείνο το ματς, προκρίθηκε στις λεπτομέρειες και κατέκτησε εντέλει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σε τελική φάση EURO, όμως, αυτό είναι το πιο γρήγορο γκολ που έχει επιτευχθεί ποτέ.

https://youtu.be/eClWuw6tsmA

Champions και Μουντιάλ

Στο Champions League, το ρεκόρ του πιο γρήγορου γκολ ανήκει στον Ολλανδό Ρόι Μακάι, ο οποίος το 2007 σκόραρε στα 10.1 δευτερόλεπτα ενός αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με την Ρεάλ Μαδρίτης.

https://youtu.be/ugiJx3ZOHeE

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Τούρκος Χακάν Σουκούρ χρειάστηκε 10.8 δευτερόλεπτα για να σκοράρει εις βάρος της Νοτίου Κορέας, στον μικρό τελικό του Μουντιάλ του 2002, στο οποίο η Τουρκία κατέκτησε και την τρίτη θέση.

https://youtu.be/fXNxufuCJbs

Κανένα από τα παραπάνω γκολ, πάντως, δεν συγκρίνεται με αυτό του Αυστραλού Ντάμιαν Μόρι, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 1995 σκόραρε στα 3.69 δευτερόλεπτα (!) του αγώνα της Αδελαΐδας με την Σίδνεϊ, στο γκολ που έχει αναγνωριστεί ως το πιο γρήγορο όλων των εποχών και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

https://youtu.be/-djDGqsOpR0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ