Περιβάλλον

Δείτε το άκρως επικίνδυνο ψάρι που ξεβράστηκε στο λιμάνι του Ρεθύμνου! (βίντεο)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Λαγοκέφαλος εμφανίζεται -έστω και απρόσκλητος- στα νερά του Ρεθύμνου. Πριν από ένα μήνα περίπου, ένας Λαγοκέφαλος είχε κάνει την εμφάνισή του στην παραλία της πόλης (στο ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη), σκορπίζοντας σκεπτικισμό στους ψαράδες και στους γνώστες του θαλάσσιου κόσμου.

Κι αυτό διότι, το συγκεκριμένο είδος ψαριού είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου, καθώς η κατανάλωσή του χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση, ακόμη και θάνατο.

https://youtu.be/ahfia-MMBNo

Πληροφορίες για τον Λαγοκέφαλο:
Ο λαγοκέφαλος (επιστημονική ονομασία: Lagocephalus sceleratus) είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο. Έχει παρατηρηθεί σοβαρή οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεραμπέλλου από την παρουσία ειδικά του λαγοκέφαλου.

Για να καταλάβετε την… αθώα του φύση, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ καταβροχθίζει ένα μεταλλικό κουτάκι μπύρας!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ