Περιβάλλον

Δάσος Στροφυλιάς: Κάηκαν πάνω από 1.500 στρέμματα χαλεπίου πεύκης

Η καταστροφή που σημειώθηκε στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία, χαρακτηρίζεται ως μια τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ενημέρωση σχετικά με την καταστροφή που καταγράφηκε στην Ηλεία, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (02/04) σε τμήμα του εθνικού πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς, και συγκεκριμένα στο δάσος της Στροφυλιάς, στην περιοχή Κουνουπέλι, παρείχε ο φορέας διαχείρισης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, περισσότερα από 1.500 στρέμματα χαλεπίου πεύκης εκτιμάται ότι κάηκαν, ενώ τονίζεται ότι «η φωτιά προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή σε ένα μοναδικό δασικό οικοσύστημα».

Σύμφωνα πάντα με τον φορέα διαχείρισης και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η περιοχή που πλήγηκε από την πυρκαγιάχωροθετείται εντός της ζώνης Α -περιοχή προστασίας της φύσης του εθνικού πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς.

Επίσης, η ίδια περιοχή βρίσκεται εντός περιοχών του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου «Natura 2000» και συγκεκριμένα εντός της ζώνης ειδικής προστασίας για τη διατήρηση των άγριων πτηνών και εντός της ειδικής ζώνης για την διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Ακόμη, η περιοχή που πλήγηκε από τη φωτιά, περιλαμβάνεται στο τμήμα που έχει χαρακτηρισθεί ως υγρότοπος διεθνούς σημασίας και προστατεύεται από τη σύμβαση «Ramsar».

Τέλος, ο φορέας διαχείρισης επισημαίνει την ανάγκη «έγκρισης ενεργειών και λήψης άμεσων μέτρων, προκειμένου να εκτιμηθεί το ακριβές μέγεθος της καταστροφής και να διευκολυνθεί η αποκατάσταση του οικοσυστήματος.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...