Υγεία

Γρίπη: Δεν έχει τέλος ο φονικός ιός-6 νεκροί και 3 σοβαρά περιστατικά την τελευταία εβδομάδα

Μολονότι ο ιός της γρίπης έχει αρχίσει να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σύμφωνα με τους επιστήμονες, για ακόμη μία εβδομάδα θρηνήσαμε νεκρούς, 6 τον αριθμό. Ακόμη, 3 σοβαρά περιστατικά νοσηλεύονται με επιπλοκές του ιού.

Παρότι η γρίπη κινείται πλέον σε χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), συνεχίζονται τα σοβαρά κρούσματα και θάνατοι ασθενών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, την τελευταία εβδομάδα, αναφέρθηκαν 6 ακόμη νεκροί από επιπλοκές του ιού και 3 σοβαρά ασθενείς.

Συνολικά, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τις 14 Απριλίου, είχαν δηλωθεί 383 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 369 με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν συνολικά 141 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 127 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Κατά συντριπτική πλειονότητα, τόσο οι ασθενείς που νόσησαν βαριά όσο και εκείνοι που υπέκυψαν στις επιπλοκές της εποχικής γρίπης, ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, πολύ λίγοι από αυτούς (περίπου 15%) είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης. Ο εμβολιασμός είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο προστασίας από τις επιπλοκές του ιού.

Η επιτήρηση της γρίπης για την περίοδο 2018 – 2019 τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη θα συνεχιστεί μέχρι και την 20η εβδομάδα του έτους, (13–19 Μαϊου 2019).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...