Διατροφή

Γαρύφαλλο: Ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας!

Σημαντικό «εργαλείο» στην κουζίνα μας αποτελούν τα μπαχαρικά, καθώς είναι αυτά που νοστιμίζουν το φαγητό μας και το κάνουν πιο πλούσιο γευστικά. Ορισμένα από αυτά, όμως, κάνουν και καλό στην υγεία μας.

Ποιο είναι το καλύτερο μπαχαρικό για την υγεία;

Σίγουρα δεν το χρησιμοποιείς τόσο, όσο τα άλλα, ενώ θα έπρεπε. Ποιο είναι το καλύτερο μπαχαρικό για την υγεία; Το γαρύφαλλο! Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα μπαχαρικά στον κόσμο κι εκτός απ’ τα αρώματά του και τη γλυκιά του γεύση, το γαρύφαλλο είναι γνωστό γιατρικό!

Γιατί είναι το καλύτερο μπαχαρικό για την υγεία;

Δυναμώνουν το ανοσοποιητικό: Είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ενώ αυξάνουν την ποσότητα των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα, που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις λοιμώξεις. Και όλα αυτά επειδή περιέχουν βιταμίνη C!

Βελτιώνουν την πέψη: Αν έχεις προβλήματα με το έντερο, τότε όλα τα λύνει αυτό το μπαχαρικό, καθώς αυξάνει την έκκριση των πεπτικών ενζύμων. Παράλληλα, μειώνει τη ναυτία, ενώ είναι γεμάτο από φυτικές ίνες που προάγουν την πεπτική υγεία γενικότερα και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Για τον πονόδοντο: Έχεις πονόδοντο; Ξέχνα το τσίπουρο που πρότειναν οι παλιοί. Η λύση είναι να βάλεις στο σημείο ένα γαρύφαλλο που θα μειώσει αισθητά τον πόνο μέχρι να πας στον οδοντίατρο.

Υγιές συκώτι: Το ήπαρ είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του σώματός μας και για το μεταβολισμό των φαρμάκων που παίρνουμε. Η ουσία eugenol, που υπάρχει στο γαρύφαλλο, βελτιώνει κατά πολύ τη λειτουργία του.

Μείωση του πόνου και της φλεγμονής στο σώμα: Η ουσία eugenol δίνει επίσης στα γαρύφαλλα τις αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Ναι, όταν έχεις πονοκέφαλο, μια λύση για να ανακουφιστείς είναι τα γαρύφαλλα. Μπορείς είτε να τα καταναλώσεις μέσα σε ένα ποτήρι γάλα, για παράδειγμα, είτε να κάνεις μασάζ. Βάλε λίγο γαρύφαλλο στο λάδι καρύδας και ξεκίνα το μασάζ για να δεις αποτέλεσμα!

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά: Τα γαρύφαλλα είναι η πιο ισχυρή πηγή πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι μικροθρεπτικά συστατικά που απορροφούμε όταν τρώμε φυτά! Και τι κάνουν; Μειώνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, βελτιώνουν τη λειτουργία και την ευελιξία των αρτηριών και αυξάνουν τη μακροζωία.

Βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα: Είναι ιδανικά για άτομα με πρόβλημα σακχάρου στο αίμα, όπως ο διαβήτης, διότι ενεργούν όπως η ινσουλίνη στο σώμα. Βοηθούν να εξάγεις την υπερβολική ζάχαρη από το αίμα στα κύτταρα, αποκαθιστώντας την ισορροπία και διατηρώντας το σάκχαρό σου υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...