Κοινωνία

Βιβλιάριο υγείας: Όλες οι αλλαγές στον τομέα της υγείας

Νέες αλλαγές στον τομέα της υγείας και στην γραφειοκρατία του.

Αλλάζουν όλα για το βιβλιάριο υγείας! Με σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γνωστοποίησε την οριστική και τυπική κατάργηση των εντύπων βιβλιαρίων υγείας.

Τέλος εποχής για το γνωστό σε όλους μας βιβλιάριο υγείας! Συγκεκριμένα, το έντυπο βιβλιάριο υγείας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους καταργήθηκε, όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019 (ΦΕΚ 48/Α/14-3-2019).

Με τον τρόπο αυτό, τα παλαιά έντυπα βιβλιάρια υγείας περνούν στην ιστορία, μετά την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και είναι σε ισχύ από τις 14 Μαρτίου 2019. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως θα χρειαστεί ,και μία περίοδος… προσαρμογής μέχρι να καταργηθούν πλήρως τα βιβλιάρια, καθώς ο ΕΟΠΥΥ τα είχε επαναφέρει με απόφασή του τον Φεβρουάριο…

Πώς γίνεται πλέον η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ; Η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, ΚΑΑ, ΜΧΑ, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.α.).

Σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...