Πολιτική

Βασίλης Λεβέντης: Ο Τσίπρας «ξεβρακώθηκε» για το Σκοπιανό

«Την Μακεδονία και τους Μακεδόνες δεν τους αφορούν τα εμπορικά σήματα, αλλά το γεγονός ότι «προδόθηκαν» με την Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Βασίλης Λεβέντης στον ΑΝΤ1.

Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «στο τέλος θα δικαστούν, θα πάει στην φυλακή ο Τσίπρας. Όταν «πέσει» από την εξουσία, θα τεθεί θέμα «προδοσίας», διότι ήξερε ότι το 80% του λαού διαφωνούσε με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως το ήξεραν και οι ξένοι ηγέτες».

«Η Νέα Δημοκρατία «έκανε πλάτες», διότι δεν μίλησε ποτέ για το όνομα, αλλά μόνο για την εθνικότητα και την ταυτότητα», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «διαχρονική θέση της ΝΔ ήταν η παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα».

«Ο Τσίπρας «ξεβρακώθηκε» για τα πάντα, «ξεβρακώθηκε» στους ξένους, «ξεβρακώθηκε» για το Σκοπιανό, «ξεβρακώθηκε» για την πρώτη κατοικία», υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης», είπε ο κ. Λεβέντης, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.

Αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δίνουν χαμηλά ποσοστά στο κόμμα του είπε ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας ότι κάνει και η Ένωση Κεντρώων δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ προηγείται με 6 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του λαμβάνει ποσοστό 4,2%.

Για τα δάνεια των κομμάτων ο κ. Λεβέντης είπε ότι «όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν και από την προσωπική τους περιουσία για να αποζημιωθεί το Δημόσιο, καθώς δεν είναι μόνο τα δάνεια προς τα κόμματα, αλλά και εκείνα που κατέληξαν αλλού, για τα οποία μεσολάβησαν οι εκάστοτε ιθύνοντες και εκπρόσωποι κομμάτων».

Για την υπόθεση Πετσίτη, ο Βασίλης Λεβέντης είπε «είναι λίαν πιθανόν αυτός να ΄κονόμησε, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με τον Τσίπρα, είναι λίαν πιθανόν να ήταν και ο «ταμίας» του Τσίπρα. Ωστόσο, δεν μπορεί να λέει ο καθένας τα δικά του. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφανθεί για όσα συμβαίνουν».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, έκανε λόγο για προδοσία από στελέχη του κόμματος, τα οποία έφυγαν από το κόμμα, επιτέθηκε σε άλλα μικρά και στα μεγάλα κόμματα για την πολιτική τους, ενώ έστρεψε τα «πυρά» του και στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι συνέργησε στην «προδοσία», όπως είπε, της Μακεδονίας, καθώς είχε πει ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση, κάτι που όμως ουδέποτε έπραξε, επιτρέποντας την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού «πήρε πέντε υπουργεία και το “βούλωσε”».

Ο κ. Λεβέντης είπε ωστόσο ότι το κόμμα του θα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες μετεκλογικά, καθώς προέχει το συμφέρον της πατρίδας

Απαντώντας για την σχέση του με την κ. Μεγαλοοικονόμου, είπε ότι τον προσέγγισε με ευγένεια και ότι δεν διαφαινόταν η εξέλιξη των πραγμάτων, σημειώνοντας πάντως ότι δεν ήταν η μόνη που έφυγε από το κόμμα. «Με πρόδωσε και ο Γιώργος Καρράς, που ήταν και οικογενειακός φίλος, ο οποίος μου είπε «είμαι 70 χρονών, δεν έχω φιλοδοξίες, όποτε θες μπορώ να σου επιστρέψω την έδρα». Η φυγή του ήταν πισώπλατη μαχαιριά, ήταν δεκαπλάσιο το «λουμπάγκο» που έπαθα σε σχέση με την Μεγαλοοικονόμου», είπε ο κ. Λεβέντης«Οι εκλογές είναι πολύ κοντά, διότι ο Τσίπρας ξέρει πως όσο μένει φθείρεται. Παιζόταν το χαρτί για εθνικές εκλογές με τις Ευρωεκλογές, αυτό το χαρτί τελειώνει στις 2 Μαΐου. Αν κάνει εκλογές τον Ιούνιο, ο Τσίπρας μπορεί να σωθεί με ποσοστό της τάξης του 20% στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, η διαφορά των 6 μονάδων που μπορεί να πάρει στις Ευρωεκλογές η ΝΔ, θα γίνει 16 μονάδες εάν γίνουν εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...