Κοινωνία

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του Βασίλη Λυριτζή: Το τελευταίο αντίο (Εικόνες, Βίντεο)



Το τελευταίο αντίο λένε φίλοι και γνωστοί στον αγαπημένο δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή η κηδεία του οποίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=8MG-iUZpi1Y

Το τελευταίο αντίο λένε αυτή την ώρα φίλοι, συνάδελφοι και η οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή που έφυγε πρόωρα από την ζωή σε ηλικία 62 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Ο Βασίλης Λυριτζής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας στις 05:10 τα ξημερώματα της Τρίτης, βυθίζοντας στο πένθος όσους τον γνώρισαν, είτε προσωπικά είτε μέσα από τις εκπομπές και τα κείμενά του, όσους συνεργάστηκαν μαζί του και κυρίως τους ανθρώπους με τους οποίους συνέδεσε τη ζωή του σε προσωπικό επίπεδο.

Η κηδεία του είναι πολιτική και γίνεται στο 1ο Νεκροταφείο.

Συγκλόνισε ο επικήδειος συμμαθητή του Βασίλη Λυριτζή. «Για τρία χρόνια μοιραζόμουν μαζί σου το ίδιο θρανίο απ’ αυτό ξεκινήσαμε και στη συνέχεια μοιραστήκαμε τις πιο όμορφες στιγμές των εφηβικών μας χρόνων αγαπημένε Βασίλη εγώ δεν θα αναφερθώ στο πόσο ταλαντούχος δημοσιογράφος υπήρξες και πόσο έλλειμμα και με αξιοπρέπεια υπηρέτησες να σε όλη σου τη διαδρομή την τέταρτη εξουσία. Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά θα τα αναφέρουν οι άλλοι. Σου είχαμε δώσει το παρατσούκλι θάμνος λόγω των σγουρών μαλλιών σου. Είχες σκέψη σου με ωριμότητα και επιχειρήματα. Η χροιά της φωνής σου ήταν από τότε αναγνωρίσιμη και πολύ σύντομα έγινε οικεία και αγαπημένοι σε όλους. Έχω την αίσθηση και δεν κάνω λάθος ότι όποια κουβέντα κι αν κάναμε μαζί σου σχεδόν πάντα την τελείωνες με μία επιτυχημένη ατάκα σου και σκάσαμε όλοι στα γέλια. Μοναδική περίπτωση για την οποία δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου ήταν την ομάδα σου ο Θρύλος», είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε: «Θα μας λείψεις ρε Βασίλη θα μας λείψεις. Ελπίζω να μου το έχεις συγχωρέσει όταν θα ξαναβρεθούμε εκεί πάνω ότι από όλους τους συμμαθητές σου αυτός που σε αποχαιρέτησε ήταν ένας βάζελος».

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Καπάκος και φίλος του Βασίλη Λυριτζή μίλησε εκ μέρους του δημοσιογραφικού κόσμου. Φανερά συγκινημένος είπε: «Δύσκολο καθήκον να μπορέσω να σταθώ στα τρεμάμενα πόδια και να ξεπεράσω τον κόμπο που έχω στο λαιμό για να πω δυο λόγια αναγνώρισης και αγάπης».«….Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίναμε διαρκή αγώνα. Ήσουν ένα ξεχωριστό και πολύτιμο πετράδι της γενιάς μας. Άφησες ανεξίτηλο το αποτύπωμα σου και θα μείνεις για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας. Αγαπητέ συνάδελφε αγαπητέ φίλε η ΕΣΗΕΑ σε αποχαιρετά σε ευγνωμονεί και συμμετέχει στην θλίψη των δικών σου ανθρώπων».

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε πρόωρα και μέσα σε ένα μήνα από καρκίνο αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό αφού τόσο ως συνάδελφος, όσο και ως άνθρωπος στάθηκε δίπλα σε όποιον είχε την ανάγκη και την βοήθειά του. Άνθρωπος του ραδιοφώνου και στην συνέχεια της τηλεόρασης έγραψε ιστορία μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου φτιάχνοντας ένα αχτύπητο δίδυμο για πολλά χρόνια. Οι «Λυριτζήδες» όπως τους αποκαλούσαμε όσοι τους γνωρίζαμε με το αστείρευτο χιούμορ τους και την αγάπη τους για τον Ολυμπιακό πείραζαν όποιον βρισκόταν στο διάβα τους και σήκωνε αστεία και αγαπήθηκαν πολύ από το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό κοινό.

Ο Κώστας Γιαννακίδης, με ένα συγκλονιστικό κείμενο στο protagon.gr αποχαιρέτισε τον φίλο και κουμπάρο του, τον άνθρωπο που περιγράφει ως φάρο ρεαλισμού, κοινής λογικής και ηθικού προσδιορισμού. Ο Βασίλης Λυριτζής, γράφει, λειτουργούσε ως μπούσουλας για τους ανθρώπους γύρω του.

«Ο Βασίλης πέθανε στις 05.10 το πρωί της Τρίτης, στο δωμάτιο 2662, στον έκτο όροφο του Άγιου Σάββα. Πέθανε ακριβώς την ώρα πουγια χρόνιαέβαζε το ξυπνητήρι του για να πάει στη δουλειά, στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση. Εκείνη την ώρα διάλεξε για να βυθιστεί στον αιώνιο ύπνο ένας άνθρωπος που δεν διέθετε πάνω από τέσσερις-πέντε ώρες τη μέρα στη συνάντησή του με τον Μορφέα. (…) Στάθηκε γενναία απέναντι στον θάνατο. Το εννοώ, δεν είναι προσχηματικό. Το δέχθηκε και το διαχειρίστηκε με πραότητα. Με ένα σήκωμα των ώμων. Και εμείς γύρω του να βιώνουμε το αδιανόητο. (…)

Παράκληση της οικογένειάς του προς όσους θα βρεθούν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Α’ Νεκροταφείο για να αποχαιρετίσουν τον Βασίλη Λυριτζή είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα». Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά, τη Μαριλένα και το Δημήτρη.

Αντίο Βασίλη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...