Κόσμος

Βίντεο με… κινήσεις «κουνγκ φου» του Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ


Την προηγούμενη εβδομάδα, το Εκουαδόρ ήρε το καθεστώς πολιτικού ασύλου, με αποτέλεσμα η βρετανική αστυνομία να συλλάβει τον ιδρυτή των WikiLeaks. Οι αρχές του Εκουαδόρ έχουν κατηγορήσει τον Αυστραλό δημοσιογράφο για παραβίαση των κανόνων, θέλοντας να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.

Βίντεο, στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται ο Τζούλιαν Ασάνζ στο εσωτερικό της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, έδωσε στη δημοσιότητα η «Daily Mail», λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks από τις βρετανικές αρχές.

Το βίντεο απεικονίζει τον Ασάνζ να ασκείται σε κάποιο είδος πολεμικής τέχνης. Τα πλάνα εκτιμάται ότι προέρχονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, σε μία μικροσκοπική κουζίνα.
https://www.youtube.com/embed/hFy6D4kAe3Y

Παρότι ο Αυστραλός δημοσιογράφος βρισκόταν στο κτήριο της πρεσβείας για σχεδόν επτά χρόνια, φαίνεται ότι διατηρούταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Το επίμαχο βίντεο έχει ημερομηνία λήψης 18 Νοεμβρίου του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημέρα σύλληψης του Ασάνζ, έχουν διατυπωθεί πολυάριθμες «κατηγορίες», οι οποίες συνδέονται με τη συμπεριφορά του, κατά τη διάρκεια της επτάχρονης παραμονής του στην πρεσβεία.

Ο δικηγόρος του Αυστραλού, πάντως, έχει κάνει λόγο για «εξωφρενικούς ισχυρισμούς» και για «ψέματα» των αρχών του Εκουαδόρ, με στόχο να δικαιολογήσουν την άρση του ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασάνζ συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, μετά την άρση του καθεστώτος πολιτικού ασύλου.

Στη συνέχεια δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε τον δημοσιογράφο ένοχο για φυγοδικία στις κατηγορίες των σουηδικών αρχών για σεξουαλική επίθεση.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks φοβήθηκε ότι η σκανδιναβική χώρα θα τον εκδώσει στις ΗΠΑ, όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη και τη θανατική ποινή, λόγω των αποκαλύψεων απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ