Κίνα

Βίντεο με αδημοσίευτα πλάνα του νέου κινεζικού αεροπλανοφόρου


Το Type 001Α, αναμένεται να καταστεί το δεύτερο αεροπλανοφόρο που θα συμπεριληφθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας μόλις περάσει από όλες τις απαραίτητες δοκιμές.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα υλικό που προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του πρώτου εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής αεροπλανοφόρου της χώρας, το Type 001A.


Το πλάνο δείχνει το πλοίο να ταξιδεύει σε υψηλές ταχύτητες, καθώς μια ομάδα αξιωματικών επανδρώνει τη γέφυρα κατά τη διάρκεια θαλάσσιων δοκιμών. Στο κλιπ, μπορεί να δει κανείς την απόληξη του ιδιαίτερου σχήματος καταστρώματος, καθώς και τα όπλα για να αντιμετωπίσει πιθανούς εχθρικούς στόχους.

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, το πολεμικό πλοίο «υποβλήθηκε σε πλήρη δοκιμή και επίδειξη του συστήματος διοίκησης και ελέγχου», κατά τη διάρκεια θαλάσσιων δοκιμών στην Κίτρινη Θάλασσα, σύμφωνα με την South China Morning Post, η οποία ανέφερε έκθεση του CCTV.

Ωστόσο, το σκάφος δεν αναμένεται να συμπεριληφθεί στην επικείμενη αναθεώρηση του στόλου της χώρας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη για να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο του Ναυτικού της Κίνας. Η ναυτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην Κίτρινη Θάλασσα στα παράλια της Qingdao της επαρχίας Shandong και θα περιλαμβάνει 32 κινεζικά πολεμικά πλοία και 39 αεροσκάφη.

Ο αναπληρωτής ναυτικός διοικητής της Κίνας, Κιου Γιαπένγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σαββατοκύριακο ότι «το Liaoning, νέα πυρηνικά υποβρύχια και αντιτορπιλικά, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη και μερικά από τα πολεμικά πλοία θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά» στην παρέλαση. Δεν διευκρίνισε αν το Type 001Α θα ενταχθεί στην εκδήλωση.

«Ο αριθμός των πολεμικών πλοίων περιλαμβάνει 32 από την Κίνα και περίπου 20 από ξένες ναυτικές δυνάμεις, οπότε είναι λίγο μεγαλύτερος σε μέγεθος από ότι πέρυσι, αλλά θα είναι ένας υψηλής ποιότητας, χαμηλού προφίλ σχηματισμός».

Ο Λι πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι της Κίνας επικεντρώνονται στην αναζήτηση της «ποιότητας των πολεμικών πλοίων και όχι της ποσότητας».

Το Type 001Α, το οποίο δεν έχει ακόμη ονομαστεί επίσημα, αναμένεται να καταστεί το δεύτερο αεροπλανοφόρο που θα συμπεριληφθεί στο Ναυτικό της Κίνας μόλις περάσει όλες τις απαραίτητες δοκιμές. Μέχρι τώρα, το μοναδικό αεροπλανοφόρο είναι το Liaoning, ένα σοβιετικό σκάφος κλάσης Kuznetsov που η Κίνα αγόρασε από την Ουκρανία το 1998.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...