Τεχνολογία

Αυτοκίνητα νέας εποχής: Mε υβριδικό σύστημα όλες οι Mercedes-AMG από το 2021

Το περιμένατε; Και όμως θα γίνει!

Με την εμφάνιση της νέας GLS στην έκθεση της Νέας Υόρκης ξεκινά και μία νέα εποχή για τις μεγάλες εκδόσεις της Mercedes-AMG καθώς στο μεγάλο SUV της εταιρίας παρουσιάστηκε η έκδοση του V8 η οποία συνδυάζεται με ένα mild 48βολτο υβριδικό σύστημα.

Σε συνέντευξη που έδωσε το αφεντικό της AMG Τobias Moers είπε ότι αυτός ο κινητήρας δείχνει και τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι μελλοντικές AMG. Σημείωσε ότι το σύστημα αυτό έχει εξελιχθεί από την ίδια την AMG και είναι μέρος των σχεδίων για τα σπορ μοντέλα της Mercedes-Benz στο μέλλον.

Ο ίδιος επισήμανε ότι από το 2021 και μετά δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο της AMG χωρίς κάποιας μορφής υβριδική υποβοήθηση, καθώς όπως υποστήριξε αυτή είναι η μοναδική οδός για να μείνουν τα μεγάλα σπορ μοντέλα της εταιρίας εν ζωή ύστερα από την εφαρμογή των αυστηρότερων κανονισμών για τους ρύπους.

Να μην ξεχνάμε ότι η AMG GT Four Door που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο το 2017 είχε στον εμπρός άξονα ένα ηλεκτρικό μοτέρ, κάτι που σύμφωνα με τον Moers μάλλον θα το δούμε αρκετά σύντομα στην παραγωγή. Τα υβριδικά συστήματα, είπε, βοηθούν τις ισχυρές εκδόσεις μετά μάλιστα από την κατάργηση του V12. Πάντως οι τετρακύλινδρες εκδόσεις με τον δίλιτρο turbo δεν προβλέπεται σε αυτήν τη φάση να υιοθετήσουν κάποιο υβριδικό σύστημα, προφανώς γιατί η σχεδίαση του κινητήρα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ