Υγεία

Από αυτή την σοβαρή ασθένεια δεν κινδυνεύουν όσοι είναι ψηλοί!

Εάν είστε ψηλοί, είστε τυχεροί γιατί έχετε λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσετε... άνοια!

Πρόκειται για ένα μεγάλο παράδοξο που τόσα χρόνια δεν το γνωρίζαμε. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι οι ψηλοί άνθρωποι -ιδιαίτερα οι πολύ ψηλοί- έχουν λιγότερα χρόνια ζωής από ότι οι πιο κοντοί.

Και όμως αυτή η διαπίστωση αναμένεται να αλλάξει, καθώς ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο για την Άνοια του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κατέληξαν πως το μεγαλύτερο ύψος είναι και το πιο υγιές.

Όπως είπαμε οι μελετητές του Ινστιτούτου διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ του ύψους και του μελλοντικού κινδύνου άνοιας.

Μάλιστα, αυτός ο απλός δείκτης,δηλαδή το ύψος, μπορεί να φανερώσει τις πιθανότητες να χάσουμε τη ζωή μας από τη νευροεκφυλιστική πάθηση.

Όπως έδειξε η έρευνα, οι κοντοί άνθρωποι -τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες- είναι κατά 50% πιο πιθανό να πεθάνουν λόγω άνοιας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας μελέτης, ο κίνδυνος είναι ελαφρώς μεγαλύτερος για τον αντρικό πληθυσμό.

Για να μην φοβάσαι ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν, ότι το ύψος δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της άνοιας, αλλά είναι σε πολλές περιπτώσεις ενδεικτικό της κακής διατροφής ή της κακής υγείας κατά την παιδική ηλικία, του ψυχοκοινωνικού στρες ή άλλων παραγόντων που επηρεάζουν την ανάπτυξη στα πρώτα χρόνια της ζωής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...