ΗΠΑ

Αποστολάκης: Η Λάρισα μπορεί να γίνει η βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα έδρα και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου «Global Hawk» των ΗΠΑ, άφησε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Από την 1η Στρατιά όπου βρέθηκε το σήμερα το πρωί (16/4/2019), ο κ. Αποστολάκης απάντησε σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση πως«εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις, υπάρχουν διάφορα αιτήματα τα οποία συζητάμε…», γράφει το onlarissa.gr.

Για το επίπεδο συνεργασίας με τις ΗΠΑ, είπε επίσης πως «η συνεργασία μας με τους συμμάχους και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ είναι σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται για να αυξήσουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών».

Για τις μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων όπως αυτή των πεζοναυτών στο Βόλο, υποστήριξε ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός όπως έχει γίνει θα υλοποιηθεί. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να γίνει και τον καλύτερο χρόνο» για να συμπληρώσει πως οι όποιες αποφάσεις «δεν έχουν σχέση με τις εκλογές έχει σχέση με το δικό μας σχεδιασμό και την προετοιμασία για να γίνουν οι μετακινήσεις συντονισμένα κι όπως πρέπει στο χρόνο που πρέπει».

Ο κ. Αποστολάκης παρείχε πλήρη κάλυψη στον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Καμπά, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο,λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει τη στήριξη ο αρχηγός ΓΕΣ και είπα ότι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων έχουν επιλεγεί με τα κριτήρια ότι είναι οι ικανότεροι. Τους αρχηγούς δεν τους κριτικάρουμε κατά τη διάρκεια της θητείας τους, πρέπει να τους αφήσουμε τα περιθώρια να αποδείξουν τις ικανότητές τους από το έργο τους».

Τέλος, με αφορμή την επίσκεψή του στην Στρατιά και στο ΑΤΑ,εξήγησε πως έγινε «για να διαπιστώσουμε ακόμη μία φορά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων ιδιαίτερα της 1ης Στρατιάς, η οποία έχει ένα πολύ σοβαρό ρόλο να επιτελέσει και τον οποίο εκτελεί με τον καλύτερο τρόπο. Το προσωπικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τα οπλικά συστήματα και η υποστήριξη είναι σε καλό επίπεδο. Διαπιστώνουμε λοιπόν για άλλη μία φορά το υψηλό ηθικό και τη δυνατότητα να επιτελέσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ήταν συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν κατά περίπτωση, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο ΥΕΘΑ ήταν συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΣκαι τον Αρχηγό ΓΕΑ

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα

Ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς  και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας υποδέχθηκαν τον κ. Αποστολάκη

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...