Κόσμος

Αποκαλυπτικός χάρτης δείχνει τη στάση των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στην Τουρκία - Το χρώμα προτίμησης της Ελλάδας

Την ξύλινη γλώσσα της διπλωματίας, έρχεται να «σπάσει» ένας χάρτης που κάνει το γύρο του διαδικτύου και επιχειρεί να αποκαλύψει τους πραγματικούς εχθρούς και φίλους της Τουρκίας ανά την Ευρώπη.

Στον χάρτη που δεν προέρχεται από κάποιο επίσημο φορέα της ΕΕ, αλλά είναι έμπνευση κάποιου χρήστη, αποτυπώνεται γεωγραφικά, η στάση που έχει τηρήσει κατά καιρούς κάθε χώρα απέναντι στην Τουρκία.

Ετσι λοιπόν ο δημιουργός χρωμάτισε:

  • Με πράσινο χρώμα τις χώρες Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Κόσοβο που εύχονται στην αναγέννηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
  • Με σκούρο μπλε χρώμα την Κροατία για την οποία ο δημιουργός του χάρτη «είδε» μία ψεύτικη αγάπη (Fake Love) αφού στην συγκεκριμένη χώρα κυριαρχεί η λογική ότι «κάθε εχθρός της Σερβίας είναι φίλος μας».
  • Με ανοιχτό μπλε χρώμα είναι την Ουκρανία με «ελεγχόμενη» ψεύτικη αγάπη στην λογική του «κάθε εχθρός της Ρωσίας είναι φίλος μας».
  • Με τιρκουάζ χρώμα τις χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης που έχουν περιορισμένο μίσος για την Τουρκία.
  • Με ανοιχτό κόκκινο εκείνες τις χώρες που έχουν «ελεγχόμενο» μίσος για την γειτονική χώρα.
  • Με κόκκινο χρώμα την Ουγγαρία με «αξιοσημείωτο» μίσος».
  • Με βαθύ κόκκινο χρώμα την Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία και Αρμενία που τρέφουν «απόλυτο μίσος» για την Τουρκία και όπως σημειώνεται «δεν χρειάζεται να ρωτήσεις γιατί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ