Κύπρος

Απίστευτο: Δουλειά στην Κύπρο προσφέρει μισθό 11.500 ευρώ και δεν πάει κανείς!

Υπάρχει δουλειά που έχει μισθό 11.500 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως αλλά δεν βρίσκεται κάποιος; Κι όμως, υπάρχει και είναι στην Κύπρο. Το αποκαλύπτει το philenews.gr το οποίο στο ρεπορτάζ αναφέρεται σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Συγκεκριμένα τονίζει ότι πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών μένει στην ουσία καθηλωμένο γιατί δεν βρίσκουν πιλότο να το πετά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί συμφωνία για μίσθωση δύο ελικοπτέρων για σκοπούς πυρόσβεσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Αυτά αναφέρθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών στην παρουσία τεσσάρων υπουργών, για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην ύπαιθρο κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως τονίστηκε από τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, πιλότοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το αεροπλανάκι πυρόσβεσης, επειδή θεωρούν τον μισθό χαμηλό. Όταν ρωτήθηκε να αναφέρει πόσο είναι ο μισθός, ο κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε πως πρόκειται για 11.500 ευρώ μηνιαίως. Τότε παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέλαβε να δώσει λύση στο πρόβλημα από πιλότους που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για τα ελικόπτερα της Αστυνομίας. Όσον αφορά στα δύο ελικόπτερα που μισθώνει η Δημοκρατία κάθε χρόνο για σκοπούς πυρόσβεσης, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι η προσφορά που προκηρύχθηκε από το Τμήμα Δασών ακυρώθηκε και τώρα γίνονται απευθείας διαπραγματεύσεις με την εταιρεία που επέδειξε ενδιαφέρον και είναι η ίδια που προμηθεύει κάθε χρόνο τα πτητικά μέσα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν θα δεχθεί να λείπει φέτος κανένα ελικόπτερο της Αστυνομίας ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα για σκοπούς πυρόσβεσης, ενώ προειδοποίησε όλα τα κυβερνητικά τμήματα να πάρουν τα πράγματα σοβαρά, τονίζοντας ότι «δεν μας παίρνει φέτος να κάνουμε λάθος».
Ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, εξέφρασε την προθυμία να εμπλακεί περισσότερο ο στρατός στο θέμα της κατάσβεσης πυρκαγιών, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πέρσι εκδηλώθηκαν 3.875 πυρκαγιές, κάποιες εκ των οποίων θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε πολύ επικίνδυνες για τη δασική περιοχή αλλά και για κοινότητες. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τα δυσκολότερα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης και συνεχούς βροχόπτωσης και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα, έκτακτα μέτρα για φέτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...