Αθλητισμός

Αντετοκούνμπο: Το καλάθι που θύμισε Τζόρνταν (Βίντεο)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μια απίθανη εμφάνιση κόντρα στους Πίστονς σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας στα playoffs στη νίκη – πρόκριση των Μπακς με 127-104.

O Greek Freak τελείωσε το παιχνίδι με 41 πόντους σε μόλις 32 λεπτά και έστειλε το Μιλγουόκι στην επόμενη φάση με «σκούπα».

Αυτό όμως που θα μείνει από το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι ούτε η πρόκριση, ούτε η 41 πόντοι. Αυτό που θα μείνει είναι το απίθανο καλάθι που σημείωσε μπροστά στον Αντρέ Ντράμοντ με το σκορ στο 58-51.

Ο σούπερ σταρ των ελαφιών έκανε το μπάσιμο και την ώρα που πήγε να τελειώσει τη φάση μπροστά στον σέντερ των Πίστονς, άλλαξε γνώμη στον αέρα και αντί να καρφώσει έκανε λέι-απ.

https://www.youtube.com/watch?v=iF5zrg98wRc

https://www.youtube.com/watch?v=IiSdb16N_Dg

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα κορυφαία καλάθια της χρονιάς, ενώ οι συγκρίσεις με το αντίστοιχο καλάθι που είχε πετύχει και ο Μάικλ Τζόρνταν στους τελικούς του ΝΒΑ το 1991 κόντρα στους Λέικερς ήταν αναπόφευκτες.

Ο παλαίμαχος σούπερ σταρ των Μπουλς τότε άλλαξε χέρι στον αέρα και αντί για κάρφωμα έκανε λέι-απ, ενώ και ο Γιάννης έκανε κάτι παρόμοιο, θυμίζοντας τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, 28 χρόνια μετά.

Η διαφορά είναι πως ο Αντετοκούνμπο χρειάστηκε να νικήσει στον αέρα τον Ντράμοντ και τελείωσε τη φάση με το δεξί χρησιμοποιώντας ως χέρι στήριξης της μπάλας το αριστερό. Ο Τζόρνταν από την άλλη ολοκλήρωσε τη φάση με το αριστερό, αλλά δεν είχε να αντιπαρέλθει κάποια αμυντική προσπάθεια στα ψηλά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...