Εκκλησία

Ανακοινωθέν της Επιτροπής των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις ευρωεκλογές του Μαΐου

Διαβάστε το ανακοινωθέν της Επιτροπής των Ορθοδόξων Εκκλησίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (CROCEU) εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών

Εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών τον Μάιο 2019, οι Αντιπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (CROCEU) απευθύνονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις διευρυμένες ευθύνες και αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την σημασία της συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών στις επικείμενες Ευρωεκλογές, η CROCEU επιθυμεί να τονίσει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί ένα ακόμη θεσμό που ιδρύθηκε για να διασφαλίζει ατομικά και συλλογικά οικονομικά συμφέροντα.

Ιδρύθηκε περισσότερο για να αποτελεί τον αποδέκτη των προσδοκιών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι ζουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και συγχρόνως επιθυμούν να είναι μέρος μίας ευρύτερης οικογένειας εθνών που εργάζονται από κοινού για την εμπέδωση των κοινωνικών ελευθεριών, της αξιοπρεπούς ζωής και της συλλογικής ασφάλειας.

Με τις σκέψεις αυτές, προτρέπουμε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να ασκήσουν το πολιτικό δικαίωμα της ψήφου, ώστε μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους, να συμμετάσχουν:
⦁ Στην ενδυνάμωση του ανοιχτού, διαφανούς και τακτικού διαλόγου μεταξύ Πολιτών και Ευρωπαϊκών Θεσμών.
⦁ Στις πολιτικές εκείνες που επενδύουν στην κοινωνία σε βάθος χρόνου. Η οικονομία οφείλει να υπηρετεί το κοινό καλό των ανθρώπων. Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να φροντίσουμε τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας.
⦁ Σε στρατηγικές για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που βασίζονται στην αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου Προσώπου, για την προστασία των πολιτικών, δημοκρατικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, και ενισχύουν την συνοχή της κοινωνίας και την ευημερία των μελών της, ελπίζοντας ότι το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εντείνει τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση αυτού του σημαντικού ζητήματος.
⦁ Σε εκπαιδευτικές πολιτικές που θα οδηγούν σε δημοκρατική αγωγή και διαπολιτισμικές δεξιότητες των πολιτών. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να απηχούν την φιλοδοξία να γίνει εφικτή η πρόσβαση όλων των νέων ανθρώπων σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης· εν τέλει, θα πρέπει η νέα γενιά να αποκτήσει ισχυρή συνείδηση, ότι διαθέτει και Ευρωπαϊκή ταυτότητα.
⦁ Σε μία από κοινού ευθύνη για την υποδοχή και κοινωνική ένταξη των προσφύγων, των μεταναστών και όσων αιτούνται ασύλου. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ κρατών και πολιτών. Θα πρέπει επίσης να δούμε την ευρύτερη εικόνα. Επιπλέον, ο στόχος αυτός τονίζει την ανάγκη για περισυλλογή σε στέρεες βάσεις και σε μία πιο μακροπρόθεσμη πολιτική γειτονίας και εξωτερικών δράσεων.
⦁ Σε μία περιβαλλοντική πολιτική που θα σέβεται την Δημιουργία του Θεού και θα βασίζεται σε μία καινοτόμο, κυκλική οικονομία, προσφέροντας έτσι στην ανθρωπότητα στέρεο έδαφος για ένα βιώσιμο μέλλον, όπου η ανάπτυξη δεν θα εξαντλεί τους φυσικούς πόρους.
Είναι κεφαλαιώδους σημασίας να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κατά την άσκηση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματος. Είναι ανάγκη όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την Ημέρα των Ευρωεκλογών του Μαΐου και να ψηφίσουν, διότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας.
Η Επιτροπή Ορθοδόξων Εκκλησίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ευρωεκλογές

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...