Πατριαρχεία

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν, ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Δυτικών, σε Εκκλησίες και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, προκαλώντας τον θάνατο σε δεκάδες συνανθρώπους μας και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Ο Παναγιώτατος καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια καθώς και κάθε πράξη μίσους, βίας και φονταμενταλισμού, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, και καλεί όλους να εργαστούν, μέσω του διαλόγου και σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας.

Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια της προς τις οικογένειές τους, ενώ εύχεται κουράγιο και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή της προς την τοπική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Κυβέρνηση και τον λαό της Σρι Λάνκα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνο και του ζήτησε να μεταφέρει το παραπάνω μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τη Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα, τις Αρχές και συνολικά στον λαό της Σρι Λάνκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ