Βαλκάνια

Αλβανικό θράσος! Ο Σ.Μπερίσα "διασύρει" την Ελλάδα: «Σφαγεία για τους Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές»

«Σφαγείο» χαρακτηρίζει τις ελληνικές φυλακές για τους Αλβανούς ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, με αφορμή το σκληρό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τη δολοφονία Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, o Σαλί Μπερίσα κάνει λόγο για τρομακτικές εικόνες και αποτρόπαιο έγκλημα και μιλά για «μεσαιωνική κατάσταση που υπάρχει για τους Αλβανούς στις φυλακές μιας χώρας μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας καταδικάζει τη δολοφονία κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές και καλεί διεθνείς οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Διεθνή Αμνηστία, να πράξουν το ίδιο για «αυτό το μακάβριο έγκλημα και να καταστήσουν τις ελληνικές αρχές υπεύθυνες για τη σειρά δολοφονιών, σφαγών και απάνθρωπων βασανιστηρίων που υπόκειται οι Αλβανοί στις φυλακές της Ελλάδας».

Τέλος, ευχαριστεί τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και Έλληνες πολιτικούς που καταδίκασαν αυτό το έγκλημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, δεν παρέλειψε να καταδικάσει και τη σιωπή των αλβανικών Αρχών στην υπόθεση, ιδίως του αρχηγού της κυβέρνησης, Έντι Ράμα. Ο Σαλί Μπερίσα βεβαίως δεν έχει βρει ποτέ να πει ούτε μια λέξη για την αλβανική μαφία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

https://www.youtube.com/watch?v=XiyH2YtbBxw

Γιατρός του Χότζα

Επί τυραννίδας ο Σαλί Μπερίσα υπήρξε προσωπικός γιατρός του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα. Αυτός ο αμετροεπής καιροσκόπος ίδρυσε το 1991 το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας. Ως ηγέτης του κέρδισε τις πρώτες εκλογές μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Χότζα και του Αλία.

Ανέλαβε πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας στις 9 Απριλίου 1992. Η θητεία του ανανεώθηκε στις προεδρικές εκλογές που έγιναν στις 26 Μαΐου 1996.

Υπό την πίεση διαφόρων σκανδάλων διαφθοράς, και κυρίως εξαιτίας ενός μεγάλου σκανδάλου αποταμιευτικών πυραμίδων που εξανέμισε τις οικονομίες των Αλβανών, ο Μπερίσα έχασε στις πρόωρες εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο του 1997.

Τότε, το 1997, η Αλβανία παραλίγο να κυλίσει σε εμφύλιο πόλεμο.

Στρατεύματα από την Ελλάδα και άλλες χώρες εισήλθαν στην Αλβανία, κατέλαβαν περιοχές και αποκατέστησαν την τάξη.

Αυτόν τον εγκληματικό τύπο, που λίγο έλειψε να διαλύσει την Αλβανία, το εξέλεξαν πρωθυπουργό το 2005 και έμεινε στον… θρόνο μέχρι το 2013.

Όταν ο Μπερίσα άνοιξε της φυλακές

Στην Ελλάδα δεν ξεχνάμε ότι στις αρχές του ’90, όταν ο Σαλί Μπερίσα πήρε την εξουσία στην Αλβανία, άνοιξε τις φυλακές και βγήκαν από τα κάγκελα όλοι οι «αστέρες» του σταλινικού ποινικού κώδικα. Όλοι αυτοί οι εγκληματίες πέρασαν τα σύνορα και ήρθαν στην Ελλάδα.

Η χώρα μας πλημμύρισε με εγκληματίες, φονιάδες, φυλακόβιους.

Πώς ο Μπερίσα «ξεφορτώθηκε» τα καθάρματα

Ο Σαλί Μπερίσα ανοίγοντας τις φυλακές στην Αλβανία «ξεφορτώθηκε» όλους τους εγκληματίες. τους οποίους διοχέτευσε κυρίως στην Ελλάδα. Ένα μέρος πέρασε και στην Ιταλία, αλλά οι περισσότεροι ήρθαν εδώ, με τα πόδια.

Από τότε οι Αλβανοί έβγαλαν κακό όνομα στη χώρα μας. Προηγουμένως κανένας δεν μιλούσε αρνητικά για τους Αλβανούς. Αναμενόμενες λοιπόν οι ευαισθησίες του Σαλί Μπερίσα για τους φυλακόβιους συμπατριώτες του. Ο ίδιος εξάλλου υπήρξε ο «απελευθερωτής» τους.

Εκείνη η εχθρική ενέργεια του Σαλί Μπερίσα προς την Ελλάδα έμεινε αναπάντητη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Σαμαρά.

Αιματοκύλισε την Αλβανία

Το 1997, όταν εξεγέρθηκε η Αλβανία που τους έφαγαν τα χρήματα με τις «πυραμίδες», με κρυφή διαταγή του Μπερίσα άνοιξαν τα οπλοστάσια και οι αποθήκες όπλων. Ακολούθησε μακελειό στη χώρα με αφετηρία το σκάνδαλο των επιχειρήσεων – πυραμίδων.

Το 2009 στις εκλογές, ο Μπερίσα έβαλε το στρατό, επίσημο και… ανεπίσημο (κακοποιά στοιχεία και βρώμικη προπαγάνδα) για να κερδίσει ξανά τις εκλογές.

Αυτός είναι ο Σαλί Μπερίσα, ο οποίος θα έπρεπε κανονικά να έχει συρθεί σε διεθνές δικαστήριο. Όταν ο Έντι Ράμα τον νίκησε στις εκλογές του 2013, στην Ελλάδα πολλοί χάρηκαν. Επιτέλους ένας νέος άνθρωπος -και ελληνικής καταγωγής- θα έφερνε την κανονικότητα στη χαοτική και εγκληματική Αλβανία του Μπερίσα, σκέφτονταν πολλοί στην Αθήνα. Δυστυχώς και ο Έντι Ράμα αποδείχθηκε μία από τα ίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ