Αθλητισμός

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (βίντεο)


Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση με το 2-0 επί της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό, στην Αθήνα. Απόψε τέλειωσε τη δουλειά με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς συνέτριψε την ομάδα του Μάκη Χάβου με 4-0. Με δεδομένο ότι κάτοχος του κυπέλλου θα είναι ομάδα που έτσι κι αλλιώς θα έπαιζε στην Ευρώπη, η πέμπτη θέση της Σούπερ Λίγκας είναι οριστικά προνομιούχος, επομένως, ο Άρης θα μετάσχει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε τον πλήρη έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (η Λαμία προσπάθησε να αντισταθεί στο πρώτο μέρος αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής) και έφτασε στη νίκη με τα γκολ των Πόνσε (36'), Οικονόμου (41'), Μπακασέτα (53') και Βάντερσον (αυτ. 66'). Το ματς είχε επίσης τέσσερα δοκάρια, δύο για κάθε ομάδα, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ακυρώθηκε γκολ του Μάνταλου για επιθετικό φάουλ. Η νίκη της ΑΕΚ στην έδρα της Λαμίας ήταν η πρώτη μετά από 49 χρόνια!

Για την Ένωση θα είναι ο τέταρτος διαδοχικός τελικός. Το 2016 είχε κατακτήσει το τρόπαιο νικώντας τον Ολυμπιακό, ενώ το 2017 και το 2018 ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

ΛΑΜΙΑ: Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46' Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε (69’ Βασιλαντωνόπουλος), Ρόμανιτς (58' Πίτι), Σκόνδρα, Βάντερσον.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Κρίστισιτς (75' Μπότος), Σιμόες, Μάνταλος (67' Γιούσης), Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε (59' Μπογέ).

 

Ο ΠΑΟΙΚ απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης που διαμαρτύρεται για ακύρωση κανονικού γκολ

Με τον ΠΑΟΚ να έχει σαφές προβάδισμα μετά το 2-0 στο πρώτο ματς, στην Τούμπα, το μόνο που ήθελαν οι πρωταθλητές ήταν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ στον επαναληπτικό αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στην Αρκαδία, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ακόμη πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Και το έκαναν, καθώς το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0 έστω και αν χρειάστηκαν το «φαλτσοσφύριγμα» του διαιτητή, που στο 48ο λεπτό ακύρωσε- λανθασμένα- γκολ εις βάρος του ΠΑΟΚ για επιθετικό φάουλ που δεν έγινε ποτέ, όπως δείχνουν και τα ριπλέι.

Ειδικότερα, με το σκορ στο 0-0 και στο 48ο λεπτό, ο Τσιλιανίδης κέρδισε την μπάλα από τον Ίνγκασον και σκόραρε για το 1-0 του Αστέρα, όμως ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε λανθασμένα επιθετικό φάουλ, κάτι που φαίνεται καθαρά και στα ριπλέι.

 

Ο ΠΑΟΚ γενικά δεν ήταν καλός, κάθισε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και είναι χαρακτηριστικό πως επιχείρησε μόλις 6 σουτ έναντι των 14 του Αστέρα Τρίπολης.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και πλέον ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, να κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος και να πανηγυρίσει ένα ιστορικό νταμπλ, μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

To ματς

Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Αστέρας απείλησε μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Κώτσιρα να κάνει το σουτ, αλλά τον Πασχαλάκη να διορθώνει με εντυπωσιακή απόκρουση το αρχικό λάθος του. O ΠΑΟΚ άρχισε να φαίνεται στο γήπεδο μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Κρέσπο είχε μια καλή στιγμή (17’) για τους φιλοξενούμενους, με την προβολή του Μουνάφο (20’) να μην ανησυχεί τον Πασχαλάκη.

Με τη νέα ευκαιρία στο 22’ όταν ο Τασουλής δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, οι γηπεδούχοι υπενθύμισαν στους Πρωταθλητές Ελλάδας, ότι κατέβηκαν με στόχο να παλέψουν για την ανατροπή κι όσο το ματς έμενε στο 0-0, όλα μπορούσαν να συμβούν, ειδικά από την στιγμή που οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ ήταν ζήτημα να άλλαξαν με επιτυχία πάνω από δύο φορές την μπάλα.

Στο 35’ ξανά ο Τασουλής απείλησε με σουτ, όπως και ο Ζαμπά (42’) για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και το μόνο θετικό για τους «ασπρόμαυρους» ήταν ότι έκλεισαν το ημίχρονο με το 0-0.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε με το ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Αστέρας είχε την απόλυτη υπεροχή, βρήκε με τον Τσιλιανίδη την ευκαιρία να φτάσει και πάλι κοντά στο γκολ, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν εμφανή πρόβλημα στην ανάπτυξη ακόμη και μετά την είσοδο του Σέρτζιο Ολιβέιρα, αντί του Μίσιτς, με τον Μπίεσβαρ και τους δύο ακραίους (Λημνιό, Ζαμπά) να είναι «εξαφανισμένοι» από το γήπεδο.

Μένοντας μισή ώρα για το φινάλε, ο Λουτσέσκου έριξε και τον Πέλκα στον αγώνα, σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του γηπέδου, την ίδια στιγμή που ο Πασχαλάκης κρατούσε το μηδέν στην εστία του, παρά τις προσπάθειες του Τσιλιανίδη και του Δοβίκα να τον νικήσουν.

Με το χρόνο να κυλά αντίστροφα ήταν φανερό πως οι ποδοσφαιριστές του Άστέρα άρχιζαν να χάνουν τις όποιες ελπίδες είχαν για ανατροπή κι αυτό που ένοιαζε περισσότερο τους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν να ακούσουν το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου. Φάνηκε στη δεύτερη, μόλις, τελική του στο β’ μέρος από τον Ολιβέιρα που αστόχησε απελπιστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...