Κόσμος

Ήμαρτον! Καθηγητής ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς υπέστη σεξουαλική κακοποίηση - Συγκρίνει τα βασανιστήριά του με των Αμερικανών στις φυλακές του Ιράκ

Πάσχα έρχεται, όλα τα απίθανα θα ακούσουμε πάλι... Το επιχείρημα ενός θεολόγου της Νέας Ζηλανδίας ότι ο Ιησούς υπέστη σεξουαλική κακοποίηση με την απογύμνωση για τη σταύρωση πέτυχε το στόχο του και κέρδισε την διεθνή προσοχή.

Ο καθηγητής David Tombs δήλωσε ότι οι άνθρωποι συνήθως απογοητεύονταν από την ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης του Χριστού και αντιδρούσαν.

"Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ο Ιησούς θα μειωνόταν κάπως αν είχε βιώσει σεξουαλική βία και αυτό είναι εντελώς αναληθές και εντελώς λανθασμένο", δήλωσε ο ακαδημαϊκός στο πανεπιστήμιο του Otago.

"Η ιστορία της Βίβλου απεικονίζει τον Ιησού να έχει απογυμνωθεί τρεις φορές και τελικά να σταυρωθεί γυμνός, κάτι που είχε παραλληλισμούς με τα βασανιστήρια των κρατουμένων σήμερα, όπως οι αμερικανοί στρατιώτες στη φυλακή του Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ ή στα κέντρα βασανιστηρίων της Νότιας Αμερικής", είπε.

"Είναι σαφές ότι αν συνέβαινε αυτό σήμερα θα έπρεπε να ονομαστεί ως σεξουαλική κακοποίηση, ως πολύ σοβαρή μορφή σεξουαλικής ταπείνωσης".

«Πολύ συχνά η απογύμνωση είναι το πρώτο βήμα προς τις άλλες μορφές σεξουαλικής επίθεσης».

Αυτός και ο συνεργάτης της έρευνας Dr Rocio Figueroa, ο οποίος ήταν κακοποιημένος ως παιδί από έναν κληρικό, παρουσίασαν την έρευνά τους σε θρησκευτικές ειδήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη προς τη Νότια Αμερική.

Ο Ιησούς απεικονίζεται συνήθως στο σταυρό με ένα ελάχιστο ρούχο, αλλά οι Ρωμαίοι σταυρώνονταν γυμνοί ως μέρος της ταπείνωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ