Αθλητισμός

«Έφυγε» ο θρύλος του NBA, Τζον Χάβλιτσεκ

Το παγκόσμιο μπάσκετ και το ΝΒΑ θρηνεί το θάνατο του Τζον Χάβλιτσεκ. Ο θρύλος των Σέλτικς έφυγε σε ηλικία 79 ετών έχοντας ταλαιπωρημένη υγεία τα τελευταία χρόνια.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε και στις 16 σεζόν της καριέρας του με τους Σέλτικς κατακτώντας οκτώ πρωταθλήματα, επίδοση που τον φέρνει τρίτο στη λίστα πίσω μόνο από τους συμπαίκτες του Μπιλ Ράσελ (11) και Σαμ Τζόουνς (10).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=o49pzrVZOOA

Είχε επιλεγεί στο νούμερο επτά του ντραφτ του 1962 από το Οχάιο Στέιτ, με το οποίο είχε κατακτήσει τον τίτλο στο NCAA το 1960. Στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του αναδείχθηκε MVP των τελικών το 1974, ήταν All Star 13 φορές (και μάλιστα σερί) και επελέγη 11 φορές στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ και άλλες 8 στην καλύτερη αμυντική ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=wKn0Y-BxZcw

Ακόμη και σήμερα παραμένει πρώτος στην ιστορία των Σέλτικς σε συμμετοχές, πόντους και εύστοχα σουτ, ενώ είναι δεύτερος σε ασίστ και πέμπτος σε ριμπάουντ. Επίσης είναι τέταρτος, πίσω από τους σύγχρονους Ντιρκ Νοβίτσκι, Κόμπι Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν, σε πόντους από έναν παίκτη που πέρασε όλη την καριέρα του με μια ομάδα στο ΝΒΑ.

https://twitter.com/celtics/status/1121583846712070144

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...