Κυβέρνηση

Έπιασε πάτο ο ΣΥΡΙΖΑ: Εμφύλιος για την σχέση Τσίπρα-Πολάκη και την επίθεση σε Στ.Κυμπουρόπουλο - Πολιτικό βαρίδι ο αμετανόητος υπουργός


Σάλος έχει προκληθεί μετά την επίθεση Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Μετά από τη λεκτική επίθεση το κλίμα εντός του κυβερνώντος κόμματος θυμίζει εμφύλιο, ενώ είναι φανερό πια πως ο κ. Πολάκης αποτελεί ένα ακόμα πολιτικό βαρίδι για την κυβέρνηση σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο.

Κυβέρνηση σε αποδρομή θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα μετά την ταύτισή του με τον Παύλο Πολάκη και την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με αφορμή την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε εις βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

«Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και θέτοντάς τους ενώπιον των ευθυνών τους, ενώ έριξε και το μπαλάκι στον πρωθυπουργό: «Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Debate θα έχετε στη Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά, καθώς ένα και το αυτό είστε».

Η απόφαση του Τσίπρα να ταυτιστεί απόλυτα με τον υπουργό του -για μια ακόμα φορά- προκάλεσε ακόμα εντονότερες αντιδράσεις. Σε νέα ανακοίνωσή του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «επέλεξε να καλύψει πλήρως τον Παύλο Πολάκη» μετά τη χυδαία δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να απομακρύνει τον χυδαίο και φαύλο Παύλο Πολάκη. Αντ’ αυτού επέλεξε να τον καλύψει πλήρως. Πήγε στη Βουλή για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Αμετανόητος ο Πολάκης

Στις δύο φωτογραφίες που ανήρτησε στο facebook ο Παύλος Πολάκης, σημειώνει τις ίσες ευκαιρίες για τα ΑΜεΑ σύμφωνα με την «νεοφιλελεύθερη αντίληψη» όπως χαρακτηριστικά γράφει αλλά και «την ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους» .

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι όσα γράφονται γίνονται για συγκεκριμένους λόγους και επιτίθεται στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας χαρακτηρίζοντάς τον «λίγο, ελεγχόμενο και διατεταγμένο».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Στη πρώτη φωτογραφία το αποτέλεσμα των "ίσων ευκαιριών " της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα ΑΜΕΑ. Στη δεύτερη φωτογραφία η ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους που δημιουργεί δικαιοσύνη και ισότητα για τα άτομα με αναπηρία (τα κουτιά που πατάνε τα παιδιά είναι τα μόρια ,τα επιδόματα ,οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού-αυτοματισμού-Νεοφιλελευθερισμού). Αυτό είπα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλο... Όλα τα άλλα που γράφουν τα ΜΜΕ και τα Τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση,τη δίωξη της κ. Στουρνάρα για την απευθείας ανάθεση με 713.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ του Συνεδρίου e-health το 2014 και το υπερπλεόνασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη μη μείωση του αφορολόγητου . Άντε καλό βράδυ τώρα και που' σαι Πατούλη: είσαι λίγος ,ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με "δικάσεις", όταν για όλη τη βρωμιά του χώρου της υγείας έχεις πιει το αμίλητο νερό (είμαι και στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων όχι στον ΙΣΑ)».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2285386855038116&id=100007004708966&width=500

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα Πολάκη διχάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ. Βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας πως «ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος της προοδευτικής παράταξης και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ και αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να προλάβει αντιδράσεις και να βγάλει τους βουλευτές του από την δύσκολη θέση να υπερασπιστούν τον Παύλο Πολάκη, ο πρωθυπουργός επέλεξε την «διαφυγή» μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα καταφέρει και να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον «φαύλο κύκλο» της εσωστρέφειας και της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης.

Και αυτό γιατί, όπως αποκάλυψε η τοποθέτηση Φίλη, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου για τις τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη στα social media, που, αυτή τη φορά, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η «Εφημερίδα των Συντακτών» στρέφεται κατά του υπουργού: «Δεν τον χωράει το κόμμα» είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος.

Ο Γιάννης Μπαλάφας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει, ενώ και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πολάκη «τρικλοποδιά στην κυβέρνηση». Χαρακτηριστικά τα όσα είπε:

«Ο κ. Πολάκης έκανε μια άστοχη δήλωση για το γεγονός ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος μπήκε στο σύστημα υγείας με τα μόρια που του έδινε η αναπηρία του. Αυτό δεν ήταν παράνομο, αλλά δικαίωμα του κ. Κυμπουρόπουλου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να βρει ο ίδιος τον τρόπο να επανορθώσει. Ο κ. Πολάκης επιμένει να βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα προεκλογικά. Έδωσε για ακόμη μια φορά την ευκαιρία στην ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα...»

Στο πλευρό του Πολάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. Με ανάρτηση στο Twitter ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...