Κόσμος

Άκρως απόρρητο! Βίντεο από την αρκτική ρωσική βάση - Η μεγάλη μάχη για τον αρκτικό ορυκτό πλούτο

Ο ρωσικός στρατός κυκλοφόρησε το πρώτο βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τον πλήρη εκσυγχρονισμό μιας άκρως μυστικής στρατιωτικής βάσης στην Αρκτική. Το βίντεο παρουσιάζει την τεχνολογικά προηγμένη εγκατάσταση του Northern Clover στην Yakutia, ανέφερε το RT News.

Η βάση ανοίχτηκε το 2015 και φιλοξενεί πάνω από 250 στρατιώτες, υποστηρίζοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νησί Kotelny, ένα από τα νέα αρχιπελάγη της Σιβηρίας στις βόρειες ακτές της Ρωσίας. Η βάση διαθέτει μια λωρίδα προσγείωσης, σταθμό ραντάρ υψηλής ισχύος, ασπίδες πυραυλικής άμυνας και μια σειρά από όπλα υψηλής τεχνολογίας για την υπεράσπιση της περιοχής από κάθε είδους απειλή.

Το Northern Clover μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα για 365 ημέρες χωρίς πρόσθετες προμήθειες.

Η βάση αποτελεί μέρος της βόρειας ασπίδας της Ρωσίας.

Πέρυσι, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα "αποκαταστάθηκε σταθερά" στην Αρκτική, προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι "εξαιρετικά σημαντική" για τη Ρωσική οικονομία.

Η Ρωσία δεν είναι η μόνη υπερδύναμη που προσπαθεί να τοποθετηθεί στην περιοχή, καθώς ο πολικός πάγος που συρρικνώνεται ανοίγει νέες δυνατότητες εξερεύνησης πόρων και ναυτιλιακές διαδρομές στον Αρκτικό Ωκεανό.

Οι ΗΠΑ, η Κίνα, ο Καναδάς, η Δανία και η Νορβηγία έχουν δείξει ενδιαφέρον για την Αρκτική και τους φυσικούς πόρους από τους ωκεανούς της Αρκτικής και του Ατλαντικού.

Ο Πούτιν έχει κάνει διάφορους ισχυρισμούς ότι η αξία των αρκτικών ορυκτών μπορεί να είναι άνω των 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αγώνας για τους φυσικούς πόρους στην Αρκτική έχει ξεκινήσει. Με τρισεκατομμύρια δολάρια ανεκμετάλλευτων πόρων στην Αρκτική, έχει νόημα γιατί η Ρωσία έχει κατασκευάσει μια μυστική βάση για να φυλάξει την περιοχή ενάντια σε κάθε...ανταγωνιστή.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=9oOj1cxKdiY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές