Άγιο Όρος

Άγιο Όρος: Κλειστές πόρτες στην σέρβικη μονή Χιλανδαρίου για τους Ουκρανούς της νέας Εκκλησίας

Το ουκρανικό ζήτημα μαστίζει και διαιρεί το Άγιον Όρος όπως έχουμε αναφέρει σε πολλά προηγούμενα άρθρα.

Η Ιερά Κοινότητα, αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο από καθένα από τα 20 μοναστήρια, αποφάσισε να μην στείλει αντιπροσωπεία στην ενθρόνιση του νέου επικεφαλής, αν και διάφοροι πατέρες , όπως ο ηγούμενος Αλέξιος της Μονής Ξενοφώντος, συμμετείχαν ως μέλη της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τον Μάρτιο, μια αντιπροσωπεία από την νέα εκκλησία επισκέφθηκε το "περιβόλι της Παναγιάς" δημιουργώντας σύγχυση, καθώς αλλού έγινε δεκτή και αλλού όχι.

Η Ιερά Κοινότητα έχει συζητήσει αρκετές φορές το ουκρανικό ζήτημα, αλλά δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ένα σταθερό ψήφισμα για το θέμα, αποφασίζοντας μόνο να επιτρέψει σε κάθε μοναστήρι να επιλέξει τι θα κάνει με τους εκπροσώπους της νέας ουκρανικής εκκλησίας.

Μια άλλη αντιπροσωπεία ολοκλήρωσε πρόσφατα μια επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μονών που δεν δέχτηκαν τους εκπροσώπους της νέας εκκλησίας είναι και η Σερβική Μονή Χιλανδαρίου.

Το μοναστήρι ελέγχει προσεκτικά τα έγγραφα όλων των προσκυνητών από την Ουκρανία. Οι Σέρβοι κατηγορηματικά δεν αποδέχονται τους ουκρανους της νέας εκκλησίας, είτε «κληρικούς» είτε «λαϊκούς». Ρωτάνε όλους τους Ουκρανούς ποιός είναι ο μητροπολίτης τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές