Εσωτερική Ασφάλεια

Ο άγνωστος καυγάς του δολοφονημένου Μακρή με τον Λιβανέζο που ανατίναξαν στη Βουλιαγμένης - Συνδέονται τα δύο συμβόλαια θανάτου;

Η σχέση που μπορεί να έχουν τα δύο συμβόλαια θανάτου, το ένα της δολοφονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα τον περασμένο Οκτώβριο, και το άλλο της απόπειρας δολοφονίας του Αυστραλού με καταγωγή από τον Λίβανο, την 1η Μαρτίου, έξω από γυμναστήριο στη Γλυφάδα, έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, που φέρνει στο φως σήμερα το «Βήμα», ο Γιάννης Μακρής είχε γνωρίσει αλλά και φιλονικήσει, παρουσία πολλών μαρτύρων, με τον πρώην αρχηγό της συμμορίας μοτοσικλετιστών Comancheros στην Αυστραλία στο αυτοκίνητο του οποίου είχε εκραγεί βόμβα την 1η Μαρτίου 2019. Οι δύο άντρες φαίνεται πως γνωρίζονταν από την Αυστραλία.

Για τους αστυνομικούς κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική κατάθεση του πατέρα του Γιάννη Μακρή, καθώς φαίνεται να ήξερε πολλά για τις επαγγελματικές κινήσεις του γιου του.

«Στην Ελλάδα ο Γιάννης είχε αγοράσει ακίνητα στην Αθήνα, στην Αράχωβα, στην Βούλα και σε διάφορα άλλα μέρη και τα οποία νοίκιαζε. Παλιότερα είχε κάποια προβλήματα στην Αυστραλία αλλά αθωώθηκε. Ο Γιάννης δεν είχε διαφορές με κάποιον ώστε να φοβάται για την ζωή του. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για κρατικές δουλειές, για παράδειγμα ασφάλεια και καθαριότητα σε δήμους και νοσοκομεία, σε δήμους και άλλα τέτοια. Το καλοκαίρι του 2018 είχε πάει στη Μύκονο να συζητήσει για μια δουλειά χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Γιάννης τους ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με μαγαζιά ή ιδιωτικές επιχειρήσεις παρά μόνο με κρατικές δουλειές. Για τον λόγο αυτό ο Γιάννης τσακώθηκε στα λόγια με αυτούς της εταιρείας και τελικά ακύρωσαν την συνάντηση που ήθελαν να κάνουν για να συζητήσουν. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς και έδινε χαμηλές τιμές για να πάρει τις δουλειές και με αυτόν τον τρόπο ¨χτυπούσε¨ τον ανταγωνισμό.Στο παρελθόν είχε κάποιες κόντρες με άλλα άτομα αλλά όλα αυτά είχαν μείνει πίσω απ’ όσο ξέρω. Στην Αυστραλία είχε τσακωθεί με κάποιον Λιβανέζο που τον είχαν κατηγορήσει ότι τους είχε φάει πολλά λεφτά. Πριν κάποια χρόνια είχε βρεθεί με ένα μέλος της οικογένειας των Λιβανέζων σε ένα μαγαζί στην Μύκονο και είχαν μαλώσει στα λόγια, αλλά τους χώρισαν και κάποιοι που δούλευαν στο μαγαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο πατέρας του 46χρονου επιχειρηματία.

Επίσης, οι Αρχές εστιάζουν και σε ένα ακόμη σημείο της κατάθεσης του πατέρα του θύματος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό κλοπής ενός πολυτελούς τζιπ του Γιάννη Μακρή. Όπως κατέθεσε, ο 46χρονος έδωσε σε έναν Αλβανό με το μικρό όνομα «Τάκης» το ποσό των 10.000 ευρώ, έτσι ώστε να μεσολαβήσει για να του επιστρέψουν πίσω το πολυτελές αυτοκίνητο.

Όπως επεσήμανε ο πατέρας του επιχειρηματία, «τον Γιάννη τον είχε πειράξει ότι του έκλεψαν το τζιπ μέσα από το σπίτι το. Επίσης τον πείραξε ότι δεν του επέστρεψαν ένα άλμπουμ φωτογραφιών της γυναίκας του που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που κλάπηκε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ