Ρωσία

Project-22350: Η νέα φρεγάτα του Πούτιν θα εκτοξεύει τους... τριπλάσιους πυραύλους cruise (βίντεο)


Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ρωσίας για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, ειδικότερα μετά την “κατάρρευση” των διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ για να “διασωθεί” η Συνθήκη για τα Πυρηνικά INF.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, όχι μόνο στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων για την ενσωμάτωσή τους στα πολεμικά πλοία, αλλά και στην ίδια την κατασκευή μεγάλου αριθμού πλοίων και σκαφών.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες σχεδιασμού της Ρωσίας προχωρούν ένα “βήμα παραπάνω” και σχεδιάζουν φρεγάτες οι οποίες, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν περίπου πενήντα πυραύλους τύπου cruise.

Ειδικότερα, το αρμόδιο γραφείο σχεδιασμού και κατασκευής των πολεμικών πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, προχωράει στην ανάπτυξη κατασκευαστικών σχεδίων για εκσυγχρονισμένες φρεγάτες κατηγορίας Admiral Gorshkov (ή αλλιώς Project-22350M) οι οποίες θα είναι ικανές να φέρουν έως και 48 πυραύλους κρουαζιέρας Kalibr, δήλωσε μια πηγή της αμυντικής βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φρεγάτες αυτές θα έχουν εκτοπισμό μέχρι 7.000 τόνους, ενώ θα είναι σε θέση να φέρουν επίσης υπερηχητικούς πυραύλους cruise τύπου Zircon.

Οι νέες φρεγάτες θα έχουν ένα καθολικά αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός για όλα τα οπλικά τους συστήματα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την τρομερή αναβάθμιση και ενίσχυση της ικανότητας μάχης των πολεμικών αυτών πλοίων και πρόκειται ουσιαστικά για μια αναβαθμισμένη έκδοση των φρεγατών Project-22350.

Ήδη στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας έχει ενταχθεί σε υπηρεσία ένα πλοίο της εν λόγω κατηγορίας (Project - 22350) , η φρεγάτα “Admiral Gorshkov”, ενώ η πρώτη, σειριακής παραγωγής, τέτοιου είδους φρεγάτα Admiral Kasatonov, βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών, ενώ έχει εκτοπισμό 4.500 τόνων και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 16 πυραύλους cruise τύπου Kalibr.

Δείτε βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/yX1WeMpygvc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ