Ρωσία

Mi-24: “Στα χνάρια” των κλασσικών μοντέλων το νέο ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο για την VDV (βίντεο)


Πριν από λίγο καιρό, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχαν αναφέρει ότι οι Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις της χώρας ή αλλιώς “VDV” θα ενισχυθούν με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και με άλλου είδους αεροπορικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι “οι αεροπορικές δυνάμεις” θα είναι τα νέα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα, τα οποία θα διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, βασισμένα ωστόσο, στο κλασσικό μοντέλο Mi-24 και το εκσυγχρονισμένο Mi-35. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το ελικόπτερο ;

"Στο πλαίσιο ενίσχυσης των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας των Αερομεταφερόμενων δυνάμεων της χώρας, έχει γίνει αρκετή πρόοδος ώστε να αναβαθμιστούν τα υφιστάμενα επιθετικά ελικόπτερα ενώ ακόμα προωθήθηκε η ιδέα ανάπτυξης ενός εξ’ολοκλήρου νέου ελικοπτέρου, ενός εναέριου οχήματος", ανέφερε πηγη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι όχι μόνο θα αποτελεί εξέλιξη των μοντέλων Mi-24 και Mi-25 αλλά επίσης θα αποτελέσει μελλοντικά την “ραχοκοκαλιά” μιας ολόκληρης οικογένειας ελικοπτέρων για τις επίλεκτες δυνάμεις της VDV.

Αυτά θα είναι ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων, υποστήριξης (ανεφοδιασμού), μεταφοράς, διοίκησης και ελέγχου, αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πριν δημιουργηθεί αυτό το νέο επιθετικό ελικόπτερο μάχης, θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν τα υφιστάμενα επιχειρησιακά ελικόπτερα. Δηλαδή το ελικόπτερο Mi-24 να αναβαθμιστεί στο επίπεδο του Mi-35M, καθώς επίσης και τα ελικόπτερο Mi-8/17 στο επίπεδο του Mi-8AMTSh, το οποίο είναι η βελτιωμένη έκδοση από την εμπειρία του ελικοπτέρου στις επιχειρήσεις στη Συρία και τέλος τα βαρέα μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-26T στο επίπεδο του Mi-26T2V.

Είναι πλέον εμφανές ότι θα δημιουργηθούν νέες μονάδες με τα νέα αυτά ελικόπτερα στις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις Ρωσίας, ενώ αναφορές για τη δημιουργία τέτοιων μονάδων είχαν έρθει στη δημοσιότητα ήδη κατά την διάρκεια των μαζικών στρατιωτικών ασκήσεων Vostok-2018 όπου οι σχηματισμοί αυτοί χρησιμοποιήθηκαν πειραματικά για πρώτη φορά.

Δείτε βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/V0SFlVAyIXc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...