ΗΠΑ

LG-1K: Το drone «μάννα εξ ουρανού» που θα εφοδιάζει τους Αμερικανούς πεζοναύτες παντού (βίντεο)


Το LG-1K, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Logistic Gliders Inc μέσω σύμβασης με το DARPA και το Αμερικανικό Ναυτιλιακό Εργατικό Σώμα, προορίζεται να είναι ένα drone χαμηλού κόστους που θα αποσπάαται από αεροσκάφος ή ελικόπτερο . Το drone αυτό θα είναι από κόντρα πλακέ και το αλουμίνιο με μήκος 10,4 ποδιών και με 23 πόδια έκταση των πτερυγίων. Το LG-1K θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και προμήθειες 700 λιβρών και μέχρι στιγμής έχει περάσει δώδεκα αποστολές που αποδεικνύουν την ικανότητά του να προσγειώνεται ομλαά, και σε πολλές περιπτώσεις αυτόνομα- σε μια ζώνη προσγείωσης με ακρίβεια GPS.

Συμβατότητα με αεροσκάφη

Η εταιρεία αναμένει να είναι συμβατό με τα αεροσκάφη τύπου MV-22 και CV-22 Osprey, KC-130, C-130 και C-17, και MH-60, UH-60, CH-53 και CH-47. Τα Ελικόπτερα τύπου Ο MV-22 Osprey, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να μεταφέρουν μέχρι και τρία drones. Το Aviation Week & Space Technology λέει ότι το C-130 θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 18 και ενδεχομένως έτσι να μπορεί να προμηθεύσει πολλές μονάδες με μία μόνο πτήση.

Το drone, το οποίο είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ και αλουμίνιο, είναι σχεδιασμένο να είναι φτηνό και ανανεώσιμο. Ενώ το ίδιο το σύστημα ολίσθησης είναι εξαιρετικά χαμηλής τεχνολογίας, Θα ενσωματώνει επίσης ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα ελέγχου που θα του επιτρέπουν να πετάει με τηλεχειρισμό ή αυτόνομα σε ένα σύνολο προρυθμισμένων συντεταγμένων GPS. Σύμφωνα με το Aviation Week & Space , Η Logistic Gliders προβλέπει το κόστος κάθε αεροσκάφους σε περίπου 4.500 έως 11.000 δολάρια.

Το LG-1K θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων σε πόλεμους όπως το Αφγανιστάν και το Ισλαμικό Κράτος, παρέχοντας προμήθειες στις μονάδες που περιπολούν μίλια μακριά από τη βάση τους. Θα είναι επίσης χρήσιμο για την αντιμετώπιση ανταγωνιστών της Αμερικής όπως η ρωσία και η Κίνα που διαθέτουν προηγμένες αερομεταφορές. Σε έναν μεγάλο πόλεμο, οι αμερικανικές δυνάμεις, ιδιαίτερα εκείνες που θα επιχειρούνσε μικρά νησιά, θα μπορούσαν να βρεθούν αρκετά κοντά στον εχθρό για να αποκοπούν έτσι από αέρος. Τα αεροσκάφη έτσι θα μπορούν έτσι να πετάξουν μέχρι την άκρη της άμυνας του εχθρού και να απελευθερώσουν τα LG-1K που είναι ικανά άλλωστε να πετάξουν το υπόλοιπο της διαδρομής μόνα τους χωρίς να διακινδυνεύεται έτσι η ζωή των πιλότων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...