Κόσμος

JF-17: Στο κορυφαίο μαχητικό δοκιμάστηκε ο νέος "έξυπνος" πύραυλος αέρος-εδάφους (βίντεο)


Συνεχίζονται οι εντάσεις και οι "εκρήξεις" προκλητικότητας ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, λίγες βδομάδες μετά την "καυτή" σύγκρουση των αεροπορικών τους δυνάμεων, αλλά και τις μετέπειτα καταρρίψεις πακιστανικών drone και την συντριβή ινδικού μαχητικού κατά την διάρκεια επιτήρησης του εναέριου χώρου.

Αυτή την φορά, το Πακιστάν πρωταγωνιστεί, καθώς εκμεταλλευόμενο την ένταση που επικρατεί, προχώρησε στην δοκιμή ενός υπερσύγχρονου πυραύλου για τα μαχητικά του, στέλνοντας έτσι "μήνυμα"¨προς την Ινδία.

Πιο συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν έχει δοκιμάσει με επιτυχία δοκίμασε επιτυχώς ένα νέο αμιγώς πακιστανικής κατασκευής πύραυλο εκτεταμένης εμβέλειας, χαρακτηρίζοντας το "έξυπνο όπλο", ενώ οι αρμόδιοι δεσμεύθηκαν να απαντήσουν «με πλήρη ισχύ» αν υποστούν οποιαδήποτε ξένη επίθεση.

Το όπλο είναι ένας πύραυλος αέρος - εδάφους και έχει αναπτυχθεί για να ενσωματωθεί στο οπλοστάσιο του JF-17 Thunder, το οποίο είναι ένα κινεζικό-πακιστανικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, όπως ανέφερε η Αεροπορία του Πακιστάν.

Το όπλο έχει αναπτυχθεί, ενσωματωθεί και εξειδικευτεί αποκλειστικά μέσω εγχώριων προσπαθειών πακιστανικών επιστημόνων και μηχανικών. Η επιτυχημένη δοκιμή παρέχει στο μαχητικό αεροσκάφος JF-17 Thunder ισχυρές και καταστροφικές ικανότητες για επιχειρήσεις τη μέρα και τη νύχτα, ενώ του επιτρέπει να εμπλέκεται με διάφορους στόχους με απόλυτη ακρίβεια », ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν.

Έχει απελευθερωθεί ένα σύντομο βίντεο της δοκιμής, που απεικονίζει ένα πολεμικό αεροσκάφος που εκτοξεύει τον πύραυλο, ο οποίος με μεγάλη ακρίβεια χτυπά και καταστρέφει τον προκαθορισμένο στόχο, με τα τελευταία στιγμιότυπα του βίντεο να δείχνουν έναν κρατήρα μετά το πλήγμα.

Δείτε βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/NiJBATsI4PQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ