Κόσμος

H «μάχη» Μπάνον-Σόρος ξεκίνησε: Σε ιταλικό μοναστήρι το «αρχηγείο» του «Κινήματος» - «Θέλουμε μια χριστιανική Ευρώπη με εθνικές αξίες»

O Στίβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη, με στόχο να προκαλέσει μια πατριωτική εξέγερση που θα εξαπλωθεί στην ήπειρο.

Tο «Κίνημα», έτσι έχει ονομάσει την πλατφόρμα ο Μπάνον θα διενεργεί δημοσκοπήσεις, θα παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και αναλύσεις σε προσωπικότητες που ανήκουν στον χώρο της δεξιάς, που δεν έχουν απαραιτήτως κάποια οργάνωση να τους στηρίζει.

Ο στόχος του Στιβ Μπάνον είναι σαφής: να αναμετρηθεί με το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτ Σόρος, το Open Society, που κατατάσσεται στον χώρο της αριστεράς.

«Ο Σόρος είναι ευφυέστατος» είπε ο Μπάνον, «είναι ο διάβολος αλλά είναι ευφυέστατος».

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΟΡΟΣ-ΜΠΑΝΟΝ

Όπως έγραφε πριν λίγους μήνες η «Liberation», μία ημέρα μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, άτομο του Στιβ Μπάνον, του πρώην συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, δημιούργησε στο Διαδίκτυο την ιστοσελίδα υπό τον τίτλο: «Κίτρινα Γιλέκα».

Το site " giletsjaunes.com" καταχωρήθηκε σε εταιρεία στο Ντένβερ των ΗΠΑ στις 15 Μαϊου 2017 ώστε να τεθεί ο ιδιοκτήτης υπό καθεστώς ανωνυμίας, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη εξουσίας από τον Ε.Μακρόν. Έπειτα φαίνεται πως η εταιρεία που είχε τα δικαιώματα τα μετέφερε σε νέο πρόσωπο.

"Φήμες" λένε πως το "καταστατικό" της οργάνωσης προϋπήρχε από το 2013 με αιτήματα που κάνουν τώρα την εμφάνιση τους στην Γαλλία. "Ιχνη" βρέθηκαν το 2013 και το 2014 αλλά για κάποιο λόγο έπειτα "πάγωσε" και ενεργοποιήθηκε επί Ε.Μακρόν.

«Προτιμώ να είμαι βασιλιάς στην κόλαση, παρά υπηρέτης στον παράδεισο», υποστηρίζει ο Steve Bannon.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ιδρυτής του ιδρύματος «Τhe Movement» που έχει έδρα στην Βελγική πρωτεύουσα , έχει σκοπό να συνασπίσει εν όψει Ευρωεκλογών τα δεξιά κόμματα.

Σημειώνουμε, ότι η κίνηση του Steve Bannon έχει ισχυρή χρηματοδότηση. Στο παρελθόν σε συνεργασία με την Cambridge Analytica που είναι «big data» εταιρεία έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε το 2016 το Brexit να κερδίσει το δημοψήφισμα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ Η ΧΟΛΗ ΤΩΝ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

«Η ακροδεξιά ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με όχημα τις ευρωεκλογές του Μαΐου, με ενορχηστρωτή τον πρώην σύμβουλο Επικοινωνίας του προέδρου Τραμπ, Στηβ Μπάνον» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Periodico.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Marianne, «από τότε που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, ο Στηβ Μπάνον, έχει μόνο μια ιδέα στο μυαλό του: να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, για να συντρίψει αυτό που αντιλαμβάνεται ως απειλή για την Αμερική.

Το Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πληροφορείται ότι συνεργάτες του Μπάνον αγόρασαν ένα τεράστιο μοναστήρι στην Ιταλία για να εκπαιδεύσουν τους «μαχητές» του. «Η χώρα δεν επιλέγεται τυχαία. Μετά το Brexit, η επόμενη Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης βρίσκεται στην Ιταλία» γράφει το γαλλικό περιοδικό Marianne.

Αξιοποιώντας τις επαφές του με τον Νάιτζελ Φαρατζ στη Βρετανία, την Μαριν Λε Πεν στη Γαλλία και τον Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία, ο Μπάνον ίδρυσε την οργάνωση «Το Κίνημα», μια ομάδα με έδρα τις Βρυξέλλες που στοχεύει στην ενοποίηση των ακροδεξιών αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Η Σχολή Μπάνον σε μοναστήρι στην Ιταλία

Ο Στηβ Μπάνον θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη από ένα απομακρυσμένο μοναστήρι στα βουνά, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης. Το όραμα του Μπάνον είναι να μετατρέψει το μοναστήρι Τρισούλτι του 13ου αιώνα σε ακαδημία της ακροδεξιάς, λέει ο άγγλος συνεργάτης του Μπένζαμιν Χάρνγουελ. Σύμφωνα με τον Χάρνγουελ, στο μοναστήρι αυτό θα λειτουργήσει μια «σχολή για πολιτιστικούς πολεμιστές», και θα γίνει «πνευματική κατοικία των ιδεών του Μπάνον».

Ο Χάρνγουελ είναι επικεφαλής της Dignitas Humanae Institute (DHI), μιας υπερ-συντηρητικής οργάνωσης, η οποία το 2018 κέρδισε έναν διαγωνισμό για τη μίσθωση της μονής Τρισούλτι για τα επόμενα 19 χρόνια με ένα ετήσιο μίσθωμα 100.000 ευρώ. Εκτός από την υποστήριξη του Μπάνον, το DHI έχει και τη στήριξη συντηρητικών Καθολικών ιερωμένων που είναι ενάντια στον Πάπα Φραγκίσκο,όπως ο αμερικανός καρδινάλιος Ρέιμοντ Κιο Μπουρκε

Η οργάνωση DHI θέλει να δημιουργήσει τη λεγόμενη Ακαδημία Τρισούλτι για τη χριστιανική Δύση - ως προπύργιο ενάντια στην απειλή για την Ευρώπη από τη μαζική μετανάστευση από την Αφρική, τον προοδευτικό εξισλαμισμό και το κοσμικό κράτος. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει φιλοσοφία, οικονομία, θεολογία και ιστορία. Ο Μπάνον θα είναι επίσης ο δάσκαλος ενός μαθήματος που θα ασχολείται με τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης. Η βάση γι' αυτό είναι οι ιδέες που ο Μπάνον έθεσε σε μια ομιλία του 2014 .

Σε αυτήν μίλησε για την απειλή του «ισλαμικού φασισμού» και επέκρινε τον καπιταλιστικό νεποτισμό και τις παγκόσμιες ελίτ. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, επαινώντας τον παραδοσιακό γάμο και καταδικάζοντας τις αμβλώσεις.

Ο Χαρνγουελ που στο παρελθόν εργάστηκε και στο Ευρωκοινοβούλιο, λέει ότι ο Μπάνον είναι ο μέντοράς του. «Τον βρήκα συναρπαστικό: Όταν κάθισα και τον άκουσα, μου έπεσαν τα ...σαγόνια», λέει ο Χάρνγουελ, περιγράφοντας την πρώτη του συνάντηση με τον Μπάνον στη Ρώμη πριν από πέντε χρόνια. Τώρα, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή μαζί του. Όπως ο Μπάνον, ο Χάρνγουελ υποστηρίζει εντελώς αμφισβητούμενες θέσεις: χαρακτηρίζει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου «τερατώδη φιλοσοφία» και δεν βλέπει ότι υπάρχειτκλιματική αλλαγή. Την ιδέα ότι η ζωή δεν θα μπορούσε να έχει θεϊκή προέλευση, τη θεωρεί τρομερή.

Ο Χαρνγουελ σχεδιάζει να ανοίξει την ακαδημία στη Ρώμη τον Ιούνιο και να την μεταφέρει στη μονή Τρισουλτί το 2020. Το παλιό μοναστήρι θα προσφέρει χώρο για 250 έως 300 μαθητές, που στεγάζονται στα κελιά των μοναχών ή σε μεγαλύτερους κοιτώνες.

Η μόνη Τρισούλτι ήταν γνωστή στην Ιταλία ως «το Πανεπιστήμιο Φυτοθεραπείας του Χάρβαρντ», όπως λέει ο Χαρνγουελ. Εδώ επινοήθηκε και το ποτό με γλυκάνισο Σαμπούκα . Υπάρχουν βέβαια μια σειρά από πρακτικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την αναδιαμόρφωση της μονής: το σήμα του κινητού τηλεφώνου είναι αδύναμο, τα δωμάτια παγώνουν το χειμώνα και το χιόνι μπορεί να εμποδίσει τους δρόμους προς το μοναστήρι. Το ποιος θα πληρώσει για τα έξοδα ανακαίνισης, εξακολουθεί να είναι ασαφές. Ο μόνος μέχρι τώρα γνωστός δωρητής είναι ο Μπάνον. Ο Χάρνγουελ μετακόμισε στο μοναστήρι τον περασμένο Ιούνιο. Εκτός από τον ίδιο, στη μονή μένουν σήμερα μία ή δύο γάτες, ο παλιός ηγούμενος και ένας μάγειρας, ο οποίος ενεργεί επίσης ως φύλακας και κηπουρός. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Χάρνγουελ λέει ότι μαθαίνει στα ελληνικά την Αγία Γραφή για να μπορεί να τη διαβάζει στο πρωτότυπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...