Αρχείο

FT: Αυξάνεται ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελλάδα - Εκλογές και Κουφοντίνας εντείνουν το κλίμα

Ο ξένος τύπος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τρομοκρατικό χτύπημα εν όψει εκλογών;

Σε ένα εκτενές άρθρο οι Financial Times αναφέρονται στις άδειες του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και τις βόλτες του στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώην εκτελεστής δεν έχει μετανοιώσει ποτέ για τα εγκλήματά του βγήκε πέντε φορές με άδεια από την φυλακή, γράφουν οι FT. Μιλούν για παιχνίδι της κυβέρνησης με την ανοχή που δείχνει στο θέμα των αδειών του Κουφοντίνα.

«Παρότι η τελευταία αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια απορρίφθηκε, η αυξημένες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα έχουν αναζωπυρώσει του φόβους για την επιστροφή της εξτρεμιστικής βίας πριν από τις εκλογές», σημειώνουν.

«Με την βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Κουφοντίνας έστειλε μήνυμα ότι είναι εδώ και είναι ακόμα πιστός επαναστάτης», σημειώνει ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας. Και συνεχίζει: «Και η πρόσφατη επιεικής αντιμετώπισή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης “παίζει” καλά με τμήματα της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι Financial Times σημειώνουν ότι η κυβέρνηση έχει την δύναμη να εμποδίσει την προσωρινή του αποφυλάκιση αλλά η ανοχή που δείχνει στον κ. Κουφοντίνα θεωρείται από κάποιους ως “παιχνίδι” με τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς ψηφοφόρους που αποξενώθηκαν όταν ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για χρόνια καταστροφικής λιτότητας μετά την εκλογική του νίκη το 2015, με αντάλλαγμα μια τρίτη διάσωση».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι συνήθως ασυνήθιστα ανεκτική σε αντιεξουσιαστικές ομάδες ίσως γιατί ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν την πολιτική τους καριέρα ως ακτιβιστές που έπαιρναν έρος και σε διάφορα επεισόδια», δηλώνει πρώην αξιωματικός της αστυνομίας.

Περιγράφουν οι FT ότι οι βόλτες του Κουφοντίνα στην Αθήνα έγιναν συνοδεία ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα μιας αναρχικής ομάδας που συνήθως εισβάλλει και βανδαλίζει κυβερνητικά κτίρια, ξένες πρεσβείες και επιχειρήσεις στην Αθήνα.

Ανεβάζει βίντεο στα social media, αλλά τα μέλη της που πλησιάζουν τα 200 σπάνια συλλαμβάνονται. Οι εισαγγελείς, οι οποίοι αρνούνται ότι τους επηρεάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρούν τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα ασήμαντες.

«Αυτές οι ομάδες βλέπουν τον Κουφοντίνα ως έναν ήρωα επαναστάτη και στην περίπτωση του Ρουβίκωνα τον θεωρούν μέντορά τους», λέει ο πρώην αστυνομικός.

Το δημοσίευμα καταλήγει: Οι φόβοι για επιθέσεις εξτρεμιστών, παραμένουν. «Η βία είναι πολιτικό εργαλείο για μια ακροαριστερή μειοψηφία για δεκαετίες και έχει γίνει ανεκτή, σε κάποιο βαθμό, από πολιτικούς. Δυστυχώς, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα χρειαστεί για να ξεριζωθεί με δημοκρατικά μέσα», σημειώνει ο ειδικός επί της αντιτρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...