Κόσμος

F-35 και Lamborghini σε «παιχνίδια» εδάφους-αέρος (βίντεο)

H Lamborghini δημοσίευσε ένα video στο οποίο μας παρουσιάζει τη σχεδιαστική συγγένεια της κορυφαίας Aventador SVJ με το πολεμικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-35 Lightning.

Το άκρως επιθετικό (και ενεργό) αεροδυναμικό πακέτο της Aventador SVJ είναι εμπνευσμένο από τον χώρο της αεροναυτικής. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το drive.gr, το κάλυμμα του κινητήρα σε σχήμα Y, η ψηλά τοποθετημένη αεροτομή που επιτρέπει την ύπαρξη ακόμα μεγαλύτερου διαχύτη, οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα και ο σχεδιασμός των πλευρικών μαρσπιέ, παραπέμπουν αισθητικά στο μαχητικό αεροσκάφος F-35 ενώ παράλληλα είναι και λειτουργικά, βελτιώνοντας την ψύξη των  μηχανικών μερών και ενισχύοντας την παραγωγή κάθετης δύναμης.

Να θυμίσουμε πως η Aventador SVJ είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Lamborghini, με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων να αποδίδει 770 PS και 73,4 kgm ροπής και να επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,8" και τελική ταχύτητα 350 km/h. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ότι η απόλυτη Aventador κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στην πίστα Nürburgring-Nordschleife με χρόνο 6:44:97.

https://youtu.be/viW44cUfxCE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...