Κόσμος

F-35: «Το Νοέμβριο θα πατήσουν Τουρκία τα stealth πέμπτης γενιάς» δήλωσε Διευθυντής του προγράμματος

Και ενώ η αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία αποτελεί τεράστιο "αγκάθι" στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, φαίνεται πως οι αρμόδιοι του προγράμματος F-35, του stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς των ΗΠΑ, προχωρούν ακάθεκτοι στο χρονοδιάγραμμα παράδοσής τους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του προγράμματος F-35 , "άναψε φωτιά" με πρόσφατες δηλώσεις του, όχι μόνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να παραλάβει τα stealth μαχητικά αεροσκάφη, αντιθέτως έκανε λόγο για "ζήτημα μηνών".

Ο Joe DellaVedova δήλωσε στον πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι το πρόγραμμα F-35 για την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του τουρκικού προσωπικού για το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς συνεχίζεται "μέχρι να ρυθμιστεί διαφορετικά", ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η παράδοση δύο μαχητικών F-35 προχωρά ως έχει.

"Η Τουρκία διαθέτει σήμερα δύο αεροσκάφη F-35A στην αεροπορική βάση Luke της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και δύο ακόμα αεροσκάφη βρίσκονται σε τελική προετοιμασία για να κατευθυνθούν εκεί", δήλωσε ο DellaVedova. "Τα πρώτα δύο αεροσκάφη πρόκειται να φτάσουν στην Τουρκία τον Νοέμβριο."

Ωστόσο, πηγές εξοικειωμένες με το θέμα δήλωσαν ότι η παράδοση του τελευταίου ζεύγους θα πραγματοποιηθεί μέσα σε εβδομάδες, ωστόσο ο DellaVedova απέφυγε να δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω των τελικών προετοιμασιών, των τεχνικών θεμάτων, των καιρικών συνθηκών και του τελικού χρονοδιαγράμματος πτήσεων.

Σύμφωνα με τους όρους του χρονοδιαγράμματος, οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα στείλουν το stealth μαχητικό αεροσκάφος στην Τουρκία εντός ενός έως δύο ετών, αφού οι πτητικές εκπαιδεύσεις ολοκληρωθούν υπό αμερικανική επίβλεψη, εποπτεία και επιθεώρηση.

Πηγή: Anadolu

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...