Αθλητισμός

Eλληνας τερματοφύλακας «κατέβασε ρολά»– Απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και θύμισε Ντουκαντάμ (βίντεο)

Δεν έχει προηγούμενο η εμφάνιση του 23χρονου γκολκίπερ του ΠΟΑ, Γιάννη Μανουσάκη, ο οποίος στο παιχνίδι Κυπέλλου για την ΕΠΣ Ηρακλείου με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κρουσώνα σχεδόν μόνος του χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Το παιχνίδι έληξε 0-0 στην κανονική διάρκεια, 1-1 στην παράταση και έτσι αναπότρεπτα οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Μανουσάκης, πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση θυμίζοντας τον θρυλικό ρουμάνο γκολκίπερ Χέλμουτ Ντουκαντάμ, ο οποίος στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986 είχε αναδειχτεί σε ήρωα προσφέροντας ουσιαστικά το τρόπαιο στη Στεάουα Βουκουρεστίου καθώς απέκρουσε και τα τέσσερα πέναλτι των παικτών της Μπαρτσελόνα.

Ο Μανουσάκης δεν νικήθηκε καμιά φορά, καθώς «έβγαλε» και τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση. Εξαιρετικός ήταν και ο αντίπαλος γκολκίπερ Δημητριάδης που απέκρουσε κι εκείνος με τα σειρά του δύο πέναλτι. Δέχτηκε όμως δύο γκολ από τη άσπρη βούλα που ήταν αρκετό προκειμένου ο ΠΟΑ να επικρατήσει 2-0 και να προκριθεί.

https://youtu.be/lN9oIn5eL1k

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ