Κόσμος

Eκτός εαυτού ο Ερντογάν: Κηρύσσει «ιερό πόλεμο» κατά της Δύσης - «Θα εκδικηθούμε, θα το πληρώσει ο δράστης της Ν. Ζηλανδίας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη Νέα Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή, μετά το μακελειό με τους 50 νεκρούς, ενώ προειδοποίησε τον δράστη ότι θα πληρώσει την επίθεση σε δύο τεμένη.

«Σκότωσες με ειδεχθή τρόπο 50 αδέλφια μας. Θα το πληρώσεις. Αν δεν το κάνει η Νέα Ζηλανδία, εμείς ξέρουμε πώς να σε κάνουμε να το πληρώσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», είπε ο Ερντογάν για τον Μπρέντον Τάραντ, τον 28χρονο μακελάρη του Κράιστσερτς, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ο Ερντογάν μάλιστα ανέφερε ότι κακώς η Τουρκία κατάργησε τη θανατική ποινή πριν από 15 χρόνια και πρόσθεσε ότι η Νέα Ζηλανδία πρέπει να αλλάξει το νομοθεσία ώστε ο δράστης του μακελειού να είναι αντιμέτωπης με τη θανατική ποινή.

Οι λέξεις που αναγράφονταν στα όπλα του ήταν “ομολογία” ότι είχε στο στόχαστρό του την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε τόσο μακρινή απόσταση, σημείωσε.

Αργότερα, σε ομιλία που εκφώνησε στην επαρχία Κοτζαέλι, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του πρέπει να παραμείνει δυνατή.

“Εάν η Τουρκία σκοντάψει, η Συρία, το Ιράκ, η Υεμένη, η Λιβύη, η Βοσνία, το Ρακίν (δυτική Μιανμάρ) θα σκοντάψουν επίσης”, είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Είμαστε ασφαλές λιμάνι για τους ανθρώπους, από τα Βαλκάνια στον Καύκασο και από το Τουρκμενιστάν στην Αφρική, όταν βρίσκονται σε ανάγκη, τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι σύμβολο της ειρήνης, της ηρεμίας και της εμπιστοσύνης για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάνει συνεχείς αναφορές στο μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη στήριξη στο κόμμα του, το AKP, ενόψει των τοπικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Μάλιστα και στη συγκέντρωση της Τρίτης προβλήθηκαν αποσπάσματα από το βίντεο της φρίκης, που έδειχναν τον Τάραντ να πυροβολεί στο ένα από τα τεμένη στα οποία επιτέθηκε.

Και αυτό παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η απόφαση του Ερντογάν να προβληθούν αυτά τα πλάνα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του το περασμένο σαββατοκύριακο, κάτι που έκανε τον οποίο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Γουίνστον Πέτερς, να προειδοποιήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες της χώρας του που είναι στο εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, διάβηκαν το «Ρουβίκωνα» πλέον οι Τούρκοι και μέσω του άκρως κατευθυνόμενου τουρκικού τύπου αναφέρονται σήμερα σε επικείμενο θρησκευτικό πόλεμο στην χριστιανική Ευρώπη από δήθεν νέους «Σταυροφόρους» που ετοιμάζονται να κτυπήσουν τους μουσουλμάνους.

Το τουρκικό άρθρο υποδαυλίζει θρησκευτικά μίση και πάθη στην ΕΕ, αναφέροντας ότι μετά τη ρατσιστική σφαγή στη Νέα Ζηλανδία, ο πανικός ευρίσκεται στα ύψη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ηγέτες της ΕΕ προειδοποίησαν για επανειλημμένες τρομοκρατικές επιθέσεις από  μουσουλμάνους, αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα, δίνοντας το δικό της τόνο σε μια διαμάχη η οποία δεν έχει ξεσπάσει…προς το παρόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...