Κοινωνία

Aυτοψία στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου: Επικίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών!

Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την κατάσταση που επικρατεί στο Δικαστικό Μεγάρου Κορίνθου.

Η Ένωση επισημαίνει πως μετά από αυτοψία της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής διαπιστώθηκε πως το κτήριο είναι επικίνδυνο από άποψη δομική και ότι υπάρχει ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων μέχρι την οριστική άρση του κινδύνου. «Η διαρκής υποχρηματοδότηση έργων συντήρησης των Δικαστικών Μεγάρων δημιουργεί πλέον κίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών» αναφέρουν δικαστές και εισαγγελείς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

Στις 28 Φεβρουαρίου 2019 μετά από επιτόπια αυτοψία της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου διαπιστώθηκε ότι το κτήριο είναι επικίνδυνο από άποψη δομική και ότι υπάρχει ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων μέχρι την οριστική άρση του κινδύνου. Η διαρκής υποχρηματοδότηση έργων συντήρησης των Δικαστικών Μεγάρων δημιουργεί πλέον κίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών. Η Ένωσή μας έχει καλύψει συχνά με δικούς της πόρους και με εισφορές των μελών της βασικές ανάγκες προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα τα δικαστήρια, αναπληρώνοντας την ελλείπουσα κρατική μέριμνα. Η άμεση εκτέλεση του έργου αποκατάστασης των ζημιών στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου καθώς και η κάλυψη όλων των αναγκών των δικαστηρίων της χώρας αποτελούν επιτακτικό αίτημα της Ένωσης και βασική κρατική υποχρέωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...