Εθνικά θέματα

25η Μαρτίου: Σείστηκε το κέντρο από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση - Δείτε τα βίντεο

Εντυπωσιακή για άλλη μία χρονιά η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. Εντυπωσιακές οι εικόνες.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε πρώτη στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το ρυθμό στα αγήματα. Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?v=v6BP3hKXU6Y

Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας.

Η παρέλαση έγινε υπό υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Από το πρωί είναι επί ποδός στην Αθήνα 1.600 αστυνομικοί, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων στο Σύνταγμα.

8 Photos: 25η Μαρτίου: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Οι φετινοί εορτασμοί ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Κατά την έλευση του κ. Παυλόπουλου στην Μητρόπολη ένας άνδρας επιχείρησε να του επιτεθεί, όμως, με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκε το επεισόδιο.

https://www.youtube.com/watch?v=wZNp9rKf5u0

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=VlqGm0reikw

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, το πρωί της 25ης Μαρτίου.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα kalliteaonline.gr, ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν φτάσει από νωρίς στο σημείο επιχείρησαν να φτάσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, ωστόσο εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν και ομάδες ακροδεξιών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροσυμπλοκές στα στενά γύρω από την πλατεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές