Κόσμος

11 Χριστιανοί πεθαίνουν καθημερινά για την πίστη τους- Επίθεση με μαχαίρι σε ιερέα στον Καναδά

Ήταν αδύνατο σε κάποιον απλό αναγνώστη να μην αντιληφθεί την τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία σε δύο τζαμιά του Christchurch όπου σκοτώθηκαν 50 άτομα στις 15 Μαρτίου.

Το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις και δικαίως...

Η κάλυψη του γεγονότος και κατόπιν των αντιδράσεων, αναλύσεων, αλλά και των κηδειών των θυμάτων γινόταν σχεδόν σε βάση 24ωρου από την μεγαλύτερη μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Μόνο που αυτή η ιδιαίτερη βαρύτητα προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη αντίστοιχης κάλυψης παρόμοιων επιθέσεων σε οίκους λατρείας χριστιανών.

Εκ μέρους της οργάνωσης Open Doors ο David Curry λέει: "Έχουν την αίσθηση ότι ίσως η δολοφονία χριστιανών δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Αυτό μπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά είναι δύσκολο να φανταστούμε γιατί οι άνθρωποι δεν καλύπτουν αυτήν τη δίωξη των χριστιανών στην κλίμακα που συμβαίνει και πρέπει να καλέσουμε τα μέσα ενημέρωσης να την λάβουν υπόψη τους"

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του ιερέα του ορατορίου του Αγίου Ιωσήφ στο Μόντρεαλ ο οποίος μαχαιρώθηκε από άγνωστο άτομο την Παρασκευή το πρωί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, αναφέρει το TASS με αναφορά στο τηλεοπτικό κανάλι της CBC.

Συγκεκριμένα κατά την πρωινή λειτουργία, ο ύποπτος έτρεξε προς τον πατέρα Claude Grume και άρχισε να τον χτυπά με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Ο επιτιθέμενος συνελήφθη αμέσως από αξιωματικούς ασφαλείας και αργότερα μεταφέρθηκε στην αστυνομία. Ο ιερέας μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το τηλεοπτικό κανάλι CTV, επικαλούμενο πηγές από την αστυνομία, ανέφερε ότι ο ιερέας «υπέστη μικρές βλάβες στο πάνω μέρος του σώματός του». Η αστυνομία βρέθηκε στο χώρο του περιστατικού, και τα κίνητρα του επιτιθέμενου διερευνόνται.

Η εκκλησία της επίθεσης βρίσκεται στο Mont-Royal στο Μόντρεαλ και είναι μια μικρή βασιλική και ένας τόπος προσκυνήματος για Καναδούς Καθολικούς.

Η πραγματικότητα, λέει, είναι ότι στον 21ο αιώνα, ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία η δίωξη κατά των χριστιανών πιστών είναι η υψηλότερη στη σύγχρονη ιστορία.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης 2019 των Open Doors - μια διεξοδική έρευνα που επικεντρώνεται στην παγκόσμια χριστιανική δίωξη - 11 Χριστιανοί πεθαίνουν καθημερινά για την πίστη τους.

Ο Curry εξηγεί: "Όταν μιλάμε για 11 Χριστιανούς την ημέρα, μιλάμε πραγματικά μόνο για όσα γνωρίζουμε για όσους έχουν πεθάνει. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει για παράδειγμα στη Βόρεια Κορέα. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει σε μερικά από αυτά τα καθεστώτα όπου οι Χριστιανοί απλώς εξαφανίζονται. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...