Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Καθοδική η πορεία του Γενικού Δείκτη

Για άλλη μία μέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσιάζει πτωτική τάση. Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στις 693,14 μονάδες.

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ακολουθώντας την υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων Ντράγκι.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα φθηνής χρηματοδότησης των τραπεζών της ευρωζώνης και διατήρηση των υφιστάμενων ιδιαίτερα χαμηλών επιτοκίων τουλάχιστον έως το τέλος του 2019, σε μία προσπάθεια να τονώσει την επιβραδυνόμενη οικονομία της νομισματικής ένωσης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 693,14 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,60%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,75 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,41%.

Πτωτικά κινούνται όλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(-5,49%), της Πειραιώς (-4,27%) και της Alpha Bank (-4,11%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,2%) και των Ταξιδιών (-0,79%).

Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, 41 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας +5,63% και Alpha Αστικά Ακίνητα +5,11%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -5,49% και Eurobank -5,17%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...