Κυβέρνηση

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος θα δώσει στις ευρωεκλογές η κυβέρνηση – Η διαφορά που περιμένουν

Μπορεί τον Μάιο – σύμφωνα με όσα λέει η κυβέρνηση να μην έχουμε εθνικές εκλογές – το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο έχει αποφασίσει να δώσει στις ευρωεκλογές τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος καθώς θεωρεί ότι το κλίμα πόλωσης που θα δημιουργηθεί μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό τον τρόπο θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθούν οι απώλειες προς τα μικρότερα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς αλλά και η διάφορα ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι η διαφορά ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα να κινηθεί γύρω στις 5 ποσοστιαίες μονάδες ώστε η ήττα να είναι διαχειρίσιμη και αντιστρέψιμη στις εθνικές εκλογές.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ακριβώς επειδή στις ευρωεκλογές η ψήφος είναι χαλαρή, απώλειες δεν θα έχει μόνο το κυβερνών κόμμα αλλά και η ΝΔ καθώς τα μικρότερα κόμματα που βρίσκονται προς τα δεξιά της δείχνουν να έχουν μεγάλη δυναμική στην Βόρεια Ελλάδα εξ αιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πάντως αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να εγκρίνει τους υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα ανακοινωθούν όλα τα ονόματα αλλά ένα βασικό κομμάτι από τους 42 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι οι υποψήφιοι να μπουν δυναμικά στην μάχη των ευρωεκλογών ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα καθώς μέσα από αυτή την διαδικασία η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να αντιστρέψει έστω και λίγο το κλίμα έντασης που υπάρχει στην περιοχή.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις που αφορούν το προοδευτικό μέτωπο που θέλει να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό. Ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτή την διαδικασία λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η καμπάνια για τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και επικεφαλής της εκστρατείας, θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης