Κοινωνία

Χανιά: Συγκίνηση προκαλεί ο τυφλός σημαιοφόρος-Εικόνα

Σήμερα σε όλη την Ελλάδα, γίνονται παρελάσεις για να τιμήσουμε τη μνήμη την ηρώων που πολέμησαν για την ελευθερία μας το 1821. Συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσε όμως, ο μαθητής του μουσικού σχολείου Χανίων που, αν και τυφλός σήκωσε τη σημαία δείχνοντας πως η δύναμη της θέλησης δεν έχει όρια και διακρίσεις. 

Ήρωες, ωστόσο, δεν αναδεικνύονται μόνο μέσα από πολεμικές ενέργειες. Υπάρχουν σύγχρονοι ήρωες που καταφέρνουν να πετύχουν και να μην λυγίσουν από τις δυσκολίες της ζωής. Ένας από αυτούς είναι και ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Αν και τυφλός, ο Παρασκευάς Πιπεράκης είναι ο καλύτερος μαθητής του σχολείου και ο πιο κατάλληλος για να σηκώσει την ελληνική σημαία, σε μια χώρα, ωστόσο, που μόνο φιλόξενη δεν δείχνει σε άτομα με αναπηρία.

Παρέλασε περήφανα, συνοδεία συμμαθητή του, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου και στέλνοντας το μήνυμα ότι η θέληση μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...