Αθλητισμός

Χαμός με τον Έλληνα "βράχο" - Ρώτησε ο ΠΑΟΚ, τον "καπάρωσε" ο Ολυμπιακός

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή στο Λιμάνι!

Πολύφερνος ο Μαυροπάνος. O διεθνής με την Ελπίδων στόπερ δεν έχει βρει ακόμη ρόλο και χρόνο συμμετοχής στην Αρσεναλ. Λογικό αν σκεφτεί κανείς το άλμα που έκανε πριν έναν χρόνο στην καριέρα του μετακομίζοντας στον Λονδίνο από τον ΠΑΣ.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα τον βρει και μετά το καλοκαίρι. Η αποχώρηση μάλιστα του ανθρώπου που τον έφερε στο Emirates, του Σβεν Μίλσινταντ, καθιστά την δική του παραμονή ακόμη δυσκολότερη. Δεν είναι ότι δεν τον υπολογίζουν οι «κανονιέρηδες» (ίσα ίσα), απλώς, δεν προβλέπεται να βρει δίοδο στο ρόστερ τους.

Γι’ αυτό και την περίπτωση του έχουν κατά καιρούς εξετάσει διάφορες ελληνικές ομάδες. Τελευταία ήταν ο ΠΑΟΚ, στην περασμένη μεταγραφική περίοδο. Αξιοποιώντας τις καλές σχέσεις που απέκτησε με την Αρσεναλ από το deal του Ακπόμ, ρώτησε για τον 22χρονο στόπερ, αλλά έμεινε εκεί, στην ερώτηση.

Σήμερα, στην ίδια κατηγορία των «ενδιαφερόμενων» για τον Μαυροπάνο παρουσιάζεται και ο Ολυμπιακός. Πολλά «αλλά» όμως στο συγκεκριμένο σενάριο. Πρώτον, ο τρόπος με τον οποίο μετακόμισε στην Αρσεναλ ο νεαρός στόπερ. Ο Ολυμπιακός τον είχε ουσιαστικά «καπαρώσει», η εμφάνιση όμως των Λονδρέζων, τον έκανε να αναθεωρήσει, αφήνοντας τον Ολυμπιακό στα κρύα του λουτρού.

Οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων»… χρεώσαν γι’ αυτήν την εξέλιξη τον μάνατζερ που χειρίστηκε την υπόθεση και που ήταν ο ίδιος που είχε πάρει, πριν δύο χρόνια, τελείως ελεύθερο, τον Αργύρη Καμπετσή από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού πηγαίνοντας τον στην Ντόρτμουντ.

Ο συγκεκριμένος μάνατζερ είναι persona non grata στο λιμάνι, οπότε αποκλείεται να έχει την παραμικρή εμπλοκή στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» αποφασίσουν να κάνουν κίνηση για τον Μαυροπάνο (την συμπεριφορά του οποίου, παρότι εντελώς ανθρώπινη δεδομένης της πρότασης που είχε, επίσης δεν έχουν ξεχάσει). Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, μπορεί να υπάρξει θέμα.

Επιπρόσθετα, ακόμη και αν ξεπεραστούν οι συγκεκριμένοι (πολύ σοβαροί) σκόπελοι, ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο (ως απίθανο) να ενδιαφερθεί για τον Μαυροπάνο αν η Αρσεναλ προσανατολίζεται μόνο στον δανεισμό και όχι στην πώληση του. Και σίγουρα, οι Λονδρέζοι αν τελικά δανείσουν τον Ελληνα στόπερ θα θέλουν εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής, όχι να έρθει – για παράδειγμα – στον Ολυμπιακό, διεκδικώντας στην αρχή μια θέση στην αποστολή.

Από την άλλη, ακόμη και μια ενδεχόμενη πώληση του δεν θα είναι φτηνή. Υπενθυμίζεται πως οι «κανονιέρηδες» δαπάνησαν 2,1 εκατ. ευρώ για την αγορά του, οπότε ακόμη και ανάλογο αντίτιμο μοιάζει υπερβολικό για να δοθεί από τον Ολυμπιακό.

Επίσης, με δεδομένη την παραμονή του Μεριά (πλέον), την προσθήκη του Μπα, ως ελεύθερου από την Γκαζελέκ Αζαξιό, ενός δηλαδή νεαρού επίσης στόπερ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ψάχνουν για την ενίσχυση της καρδιάς της άμυνας του στο ηλικιακό… πεδίο που βρίσκεται ο Μαυροπάνος. Είτε αποκτηθεί ένας, είτε δύο κεντρικοί αμυντικοί, αυτοί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού, θα (πρέπει να) είναι έμπειροι και ο ένας ειδικά να έχει ηγετικά χαρακτηριστικά.

Κατηγορία στην οποία δεν εμπίπτει ο Μαυροπάνος, για την περίπτωση του οποίου και τον Ολυμπιακό θα πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Όχι όμως γενικά στην περίπτωση επιστροφής του στην Ελλάδα…

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ