Κόσμος

Χάμοντ: Υπερβολική πολυτέλεια η ανατροπή της Μέι - Μπορεί να υπάρξει νέο δημοψήφισμα

Η κατάσταση στην Μεγάλη Βρετανία δεν λέει να σταθεροποιηθεί.

Υπερβολική πολυτέλεια χαρακτήρισε ο Φίλιπ Χάμοντ τυχόν ανατροπή της Τερέζα Μέι, τονίζοντας ότι αυτό δεν θα βοηθούσε την πορεία του Brexit.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για τα σενάρια περί συνωμοσίας υψηλόβαθμων Βρετανών υπουργών για την ανατροπή της Μέι. «Όχι. Δεν πιστεύω καθόλου πως αυτό συμβαίνει. Η αλλαγή πρωθυπουργού δεν θα μας βοηθήσει. Το να συζητούμε περί αλλαγής των παικτών, ειλικρινά αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική πολυτέλεια», απάντησε ο Χάμοντ.

Αναφερόμενος στη νέα ψηφοφορία που αναμένεται αυτή την εβδομάδα επί της συμφωνίας για το Brexit, μετά τις επιλογές που έδωσε η Σύνοδος Κορυφής στην Μέι, είπε: «Γνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρουμε να πάρουμε μια πλειοψηφία για τη συμφωνία της πρωθυπουργού (για το Brexit) και, αν αυτό συμβεί, τότε το κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο σε τι αντιτάσσεται, αλλά και τι θέλει».

Πάντως, ο Χάμοντ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, αλλά απέκλεισε την έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, όπως και την ανάκληση του άρθρου 50. «Ενα δεύτερο δημοψήφισμα είναι μία απόλυτα λογική πρόταση, που αξίζει να ληφθεί υπόψη, μαζί με άλλες», είπε, αλλά συμπλήρωσε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ