Κοινωνία

Φυλακές Λάρισας: Αλλοδαπός κρατούμενος επιτέθηκε κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Οι φυλακές έχουν γίνει πολύ επικίνδυνες ακόμα και για τους ίδιους τους υπαλλήλους. Επίθεση αλλοδαπών κατά των φυλάκων καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Περιστατικό επίθεσης από αλλοδαπό κρατούμενο σε δύο υπαρχιφύλακες στο κατάστημα κράτησης στη Λάρισα καταγγέλει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Δύο συνάδελφοί μας Υπαρχιφύλακες, γρονθοκοπήθηκαν άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα από αλλοδαπό κρατούμενο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Βία, δολοφονίες, συμπλοκές, ναρκωτικά και θάνατοι κρατουμένων. Αυτά αποτελούν το εβδομαδιαίο πλέον δελτίο συμβάντων των Ελληνικών Φυλακών και είναι η τραγική πραγματικότητα-ζούγκλα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι, εντελώς εγκαταλελειμμένοι και παρατημένοι», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει το περιστατικό ξυλοδαρμού ενώ εύχεται περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Βία, δολοφονίες, συμπλοκές, ναρκωτικά και θάνατοι κρατουμένων. Αυτά αποτελούν το εβδομαδιαίο πλέον δελτίο συμβάντων των Ελληνικών Φυλακών και είναι η τραγική πραγματικότητα - ζούγκλα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι, εντελώς εγκαταλελειμμένοι και παρατημένοι. Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε ζητήσει ραντεβού από τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά ακόμα ραντεβού δεν έχει προγραμματιστεί.

Χθες το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, τη δεύτερη μεγαλύτερη Φυλακή της Χώρας, δύο συνάδελφοί μας Υπαρχιφύλακες, γρονθοκοπήθηκαν άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα από αλλοδαπό κρατούμενο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου και αντί να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι όταν σχολάνε από την δουλειά τους, οδηγήθηκαν πρώτα στο νοσοκομείο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο κ. Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, που μόλις την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στην Λάρισα για ημερίδα, φωτογραφίες, χαμόγελα και δηλώσεις, τί έχουν να μας πουν για το νέο αυτό ξυλοδαρμό συναδέλφων μας;

Θα το αντιμετωπίσουν και αυτό ως fake news; Θα λάβουν τα ίδια ανύπαρκτα μέτρα που έλαβαν και στο παρελθόν για τις υπόλοιπες φυλακές; Θα μας ασκήσουν μία ακόμα νέα συνδικαλιστική δίωξη; Η στοιχειώδης ευθιξία της παραίτησης δεν τους αφορά;

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει για μία ακόμη φορά και αυτό το περιστατικό ξυλοδαρμού των συναδέλφων μας και τους ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό όλων των εργαζομένων που πασχίζουν, μοχθούν μόνοι τους και καθημερινά, κάτω από αντίξοες, επικίνδυνες και άθλιες συνθήκες εργασίας ασκώντας εύορκα το καθήκον τους. Το ίδιο αλληλέγγυοι βέβαια είμαστε και για το σύνολο των κρατουμένων που καθημερινά υφίστανται την βία από συγκρατούμενούς τους, με αποτέλεσμα ο εργασιακός μας χώρος να έχει καταντήσει σε χώρο δοκιμασίας, τόσο για εμάς τους εργαζομένους όσο και για την πλειοψηφία των κρατουμένων.

Στεκόμαστε ιδιαίτερα σε αυτό το περιστατικό που συνέβη στην φυλακή της Λάρισας, καθώς η συγκεκριμένη φυλακή κατά κοινή ομολογία είναι από τις λίγες που κατά τα άλλα λειτουργεί τόσο καλά. Είναι εύκολο στον καθένα λοιπόν να καταλάβει πως αν αυτά συμβαίνουν στην φυλακή της Λάρισας, μπορεί να φανταστεί τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ελληνικές φυλακές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...