Υγεία

Υποφέρετε από αϋπνίες; Το κόλπο για να κοιμηθείτε μέσα σε 5 λεπτά

Η Εύα Μέντες εδώ και πολλά χρόνια δυσκολευόταν να κοιμηθεί.

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ είχε μεγάλο πρόβλημα αϋπνίας, ένα φαινόμενο που απασχολεί περίπου 1 στους 3 ενήλικες σε όλο τον κόσμο.

Οι αϋπνίες είναι ένα βασανιστικό σύμπτωμα με επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητάς τους.

Έντονο στρες και άγχος είναι δυο μόνο δυο από τις αιτίες που μπορεί να σας κάνουν να χάσετε τον ύπνο σας. Και η Εύα Μέντες είχε μεγάλη δυσκολία να κοιμηθεί, όπως τόνισε σε συνέντευξή της.

«Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την καθημερινότητά σου και την απόδοσή σου στη δουλειά και στις δραστηριότητές σου. Και εγώ για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να κοιμηθώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, κατάφερε να βρει τη λύση και να βάλει τέλος στις αϋπνίες της. Οπως η ίδια εξήγησε αγόρασε μια συσκευή που παράγει έναν συνεχή ήχο που πνίγει όλους τους ενοχλητικούς εξωτερικούς ήχους και έτσι μπορεί να κοιμηθεί πιο εύκολα από πριν.

Η συσκευή ονομάζεται «white noise machine» και παράγει τον λεγόμενο λευκό θόρυβο.

Πρόκειται για ένα συνεχές ηχητικό μοτίβο που μπορεί να ηρεμήσει τον ακροατή και να του εξασφαλίσει ήρεμες νύχτες. Ο λευκός θόρυβος μιμείται τους ήχους του περιβάλλοντος όπως τους αντιλαμβάνονται τα μωρά μέσα στη μήτρα. Μοιάζει με τα παράσιτα στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο.

Λειτουργεί κάπως έτσι: το βράδυ που ξαπλώνεις στην ήσυχη κρεβατοκάμαρά σου, η ακοή σου οξύνεται και γίνεται πιο ευαίσθητη σε ξαφνικά ξεσπάσματα ήχου (θορυβώδες αυτοκίνητο, γαβγίσματα σκύλου κτλ.). Ο συνεχής ήχος που παράγει αυτή η συσκευή καλύπτει τους ενοχλητικούς θορύβους του περιβάλλοντος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ενοχλήσεις στον ύπνο σου.

Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει τον λευκό θόρυβο για να καταφέρουν να κοιμηθούν πιο εύκολα το βράδυ. Επίσης, ο λευκός θόρυβος βοηθά και τα μωρά να κοιμηθούν πιο εύκολα και αυτό βοήθησε την Εύα Μέντες με τα δικά της παιδιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ